Als u op zoek bent naar Merlot wijnen om online te bestellen, heeft u de keuze uit een ruime selectie van verschillende wijnhuizen en regio's. Merlot wordt voornamelijk aangeplant in warme wijnregio's over de hele wereld, waaronder Frankrijk, Californië, Chili, Australië en Zuid-Afrika. Of u nu op zoek bent naar een wijn om te delen tijdens een feestelijk diner of gewoon om te genieten van een glas bij een maaltijd, Merlot wijnen zijn een geweldige keuze. Bestel vandaag nog uw favoriete Merlot wijnen online bij ons.
Heerlijke Merlot van Baron Charcot uit de Languedoc. Soepele fruitsmaken van kersen, aalbessen, rode bessen en pruimen. Zacht, maar goed gestructureerd met een dropachtige afdronk.
Toegankelijke, fruitige rode wijn met een fruitige geur van zwarte bes, pruim plus toast en kruidnagel. Vol van smaak met zwarte bosvruchten, evenwichtige frisheid en rijpe tannines. De afdronk is soepel met ceder en laurier.
Aromatische Bulgaarse rode wijn met de geur van kruiden, specerijen, rijp rood fruit en licht eikenhout. De smaak is vol en zacht. Goed te combineren met kruidige vleesgerechten of harde kazen.
Frisse en fruitige Franse rosé, gemaakt van cabernet sauvignon- en merlotdruiven. Vol van smaak. Heel geschikt voor op het terras, maar ook lekker bij koude salades met vis of vlees.
Franse rode wijn met een aroma van bramen, bessen, vanille en karamel. Dankzij de zachte, evenwichtige smaak lekker als terraswijn, maar ook heerlijk bij koude voorgerechten.
Krachtig zwart fruit, cassis, kersen, laurier, zwarte peper, koffie. Tannines zijn mooi rijp, goede zuren. Hier kan Bordeaux trots op zijn.
Franse, op eiken gerijpte dieprode wijn met een kruidige geur en een volle, krachtige smaak. Past uitstekend bij rood vlees, kruidige gerechten of een stukje stevige kaas.
Volrode, Franse wijn met een kruidig en licht gerijpt aroma. Gemaakt van merlotdruiven, aangevuld met cabernet sauvignon en malbec. De volle, soepele smaak combineert goed met rood vlees en wild.
Flesinhoud: 375 ml
Krachtige rode wijn uit Italië, met de geur van eikenhout en rijp rood fruit. De volle, intense smaak komt goed tot z'n recht bij gekruide (grill)gerechten en pittige pasta.
Franse volrode wijn met de geur van toast, fruit en eikenhout en een volle, stevige smaak. Pittige wijn: erg lekker bij gegrild of gekruid vlees. Na enkele jaren rijping ook heerlijk bij kalf of lam.
Franse, dieprode wijn uit de Bordeaux, met een aroma van rijp fruit, eikenhout en kruiden. De smaak is vol en krachtig. Jong is deze wijn lekker bij gekruid stoofvlees, gerijpt bij rund- en kalfsvlees.
Flesinhoud: 1500 ml
Bulgaarse rode wijn met de geur van bramen en bessen. De smaak zet vol en zacht in en eindigt evenwichtig, met een kruidige en fruitige afdronk. Volle wijn, prima bij licht gekruide schotels van vlees of wild.
Franse, dieprode wijn uit de Bordeaux, met een aroma van rijp fruit, eiken en kruiden. De smaak is vol en krachtig. Jong is deze wijn lekker bij gekruid stoofvlees, gerijpt bij rund- en kalfsvlees.
Volrode Franse wijn, met een kruidig en licht gerijpt aroma. De smaak is vol en soepel en combineert goed met rood vlees en wild. Ook lekker om zomaar te drinken.
Flesinhoud: 1500 ml
Helderrode wijn uit Noord-Italië, met de geur van kruiden en bessen. De smaak is soepel en fris. Goed te combineren met salades, charcuterie of licht-gekruide kip, maar ook met varkensvlees.
Merlot is een populaire rode wijndruif die wordt gebruikt voor de productie van soepele, fruitige wijnen. De druif heeft een vlezige, ronde smaak met tonen van rode bessen, kersen en pruimen. Merlot wijnen zijn vaak minder stevig van structuur en hebben lagere tannines dan bijvoorbeeld Cabernet Sauvignon wijnen, wat betekent dat ze vaak gemakkelijker te drinken zijn en minder tijd nodig hebben om te rijpen.
Zacht, fruitig en soepel, dat zijn de rode wijnen gemaakt van de Merlot druif. De merlot druif komt oorspronkelijk uit de Libourne (Bordeaux). De Merlot behoort vanzelfsprekend bij de traditionele druiven van de Bordeaux.
De Merlot druif doet het goed in relatief koele wijngaarden en griet het beste op lichtere grondsoorten. De Merlot is samen met de Cabernet Sauvignon de belangrijkste druif van Zuid-Frankrijk, maar wordt al jarenlang met succes aangeplant in landen als Zuid-Afrika, Italie, Nieuw-Zeeland, Australië en Chili.
Door de dunnere schil van de Merlot druif en een hoog suikergehalte zijn de wijnen van de Merlot druif sappiger en soepeler dan de wijnen van de Cabernet Sauvignon. Door de dunnere schil bevatten ze ook minder tannines. De geur en en de smaak van de Merlot wijnen zijn te herkennen aan de zwoele en fruitige zoetheid die de wijn met zich meebrengt. Wat bijzonder is aan de Merlot druif is dat ze ook kunnen worden gebruikt als tafeldruif.
Doordat een Merlot wijn vaak zacht en soepel is, krijg je een zeer veelzijdige wijn. Hierdoor is kun je de wijn goed combineren met verschillende vleessoorten zoals kalfs-, stoof- en rundvlees. Daarnaast kun je een Merlot wijn ook inzetten bij kip- of varkensvlees, maar let wel op de saus en bereidingswijze. De saus dient wat voller en steviger te zijn om goed bij de wijn te passen. Een merlot gaat minder goed samen met vis, schaal- en schelpdieren en groene groenten.