Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op druivenras
Zoek op land
Zoek op prijs

Producten per pagina:

Sorteer op:

|
|
|
|
|

Mousserende wijnen

Op zoek naar feestelijke mousserende wijnen? Dan bent u bij Jos Beeres Wijnkoperij aan het juiste adres. Wij bieden een ruim en gevariëerd aanbod aan de lekkerste en meeste feestelijke bubbels aan. Van de meest exclusieve Champagnes uit Frankrijk tot de wat budgetvriendelijkere cava's uit Spanje. Aan iedereen wordt gedacht.

Bestel uw favoriete mousserende wijn snel en eenvoudig online bij Jos Beeres Wijnkoperij. Al sinds de oprichting in 1879 staat deze zaak voor kwaliteit, service en innovatie. Laat u verrassen door het assortiment.

Bekijk hieronder onze mousserende wijnen.


Elvia Cava Brut

Prima Cava met geel fruit, wat citrus en florale nuances in de geur. De smaak is rond, mild en eindigt met een frisdroge afdronk. Prima aperitief bij licht gekruide amuses, ook goed te combineren met koude visschotels.

8+
Hamersma
De Grote Hamersma: 8+

Zeer aangename en bekoorlijke mousserende wijn met klasse en plezier. En dat voor een grijpstuiver.

8,95

Vanaf 12 flessen 8,20 per fles

Voor 18:00 besteld, morgen in huis

Elvia Cava Brut Ecológico

Fraaie Cava met nuances van geel fruit, wat toast en lichte kruiden in de geur; de smaak zet zacht en fris in en eindigt aromatisch en evenwichtig. Goed te combineren met koude vlees- of visschotels of met amuses bij het aperitief.

9,95

Vanaf 12 flessen 9,15 per fles

Voor 18:00 besteld, morgen in huis

Elvia Cava Brut Nature Reserva

Complexe Cava met een krachtig aroma van kruiden, groene appel en toast. De smaak zet vol en fris in en eindigt aromatisch met een krachtige afdronk. Uitstekend aperitief bij amuses, maar ook te combineren met koude schotels met vlees en vis.

12,70

Vanaf 12 flessen 11,65 per fles

Voor 18:00 besteld, morgen in huis

Elvia Cava Semi Seco

Geurige, zachte Cava met een fijn fruitig en licht floraal aroma; de smaak is mild-zoet en eindigt aromatisch en evenwichtig. Prima aperitief bij mild kruidige hapjes.

8,95

Vanaf 12 flessen 8,20 per fles

Voor 18:00 besteld, morgen in huis

Mousserende wijnen bestellen

Mousserende wijn, is wijn dat koolzuurgas bevat. Alhoewel de meeste mousserende wijnen wit zijn, bestaan er varianten van rode en rosé wijnen voorzien van bubbels. Bij Jos Beeres Wijnkoperij vindt u meer dan 50 verschillende soorten mousserende wijnen. Variërend van Champagnes tot aan Cava en Prosecco. Voor iedereen is de juiste wijn te vinden. 

Soorten mousserende wijnen

Uiteraard heb je de wijn waarmee het ooit allemaal is begonnen, de Champagne. Maar door de jaren heen zijn er steeds meer landen zijn er steeds meer landen en streken die zich hebben gewaagd aan het maken van bubbels, en zeker niet zonder succes. Zo zijn de Prosseco en Cava razend populair en nemen de Duitse Sekt en en Lambrusco ook steeds meer in populariteit toe. 

Champagne

Maar allereerst de Champagne, de populairste van alle mousserende wijnen. De naam geeft het al aan, het is afkomstig uit de Champagne streek in Frankrijk. De druiven die worden ingezet tijdens de productie van Champagne zijn de Pinot Noir, Chardonnay en de Pinot Meunier. Alleen de wijnen die zijn geproduceerd met druiven uit deze regio mogen officieel Champagne heten.

Prosecco

Prosecco is een populaire mousserende wijn uit de heuvels tussen de plaatsen Conegliano en Valdobbiadene in Veneto, Italië. De Prosecco wordt gemaakt van het druivenras Glera, ook wel bekend als Prosecco. Er zijn verschillende soorten Prosecco's: een parelende wijn die een frizzante genoemd wordt en een mousserende wijn die behoort tot de Spumante categorie. In beide gevallen wordt de Prosecco op de tank methode geproduceerd. Bij een frizzante is deze periode korter dan bij een spumante. Doordat er hier geen dure rijping voordoet, kunnen producenten Prosecco voor een lagere prijs aanbieden dan concurrerende mousserende wijnen. De Prosecco is dan ook wereldwijd geliefd en geroemd als aperitief en bij lekkere hapjes.

Cava

Een lekker, feestelijk en heel betaalbaar aperitief is cava, de bekende Spaanse mousserende wijn. De productie ervan is grotendeels te vinden in en om de plaats Sant Sadurní d’Anoia in het Catalaanse gebied Penedès, ten zuidwesten van Barcelona. De basiswijnen voor cava worden meestal gemaakt van de regionale druivenrassen Macabeo, Parellada en Xarel.lo, al is Chardonnay ook toegestaan. Cava wordt net als Champagne gemaakt volgens de traditionele methode, maar anders dan Champagne is Cava meestal een wijn van één oogstjaar, waar geen reservewijnen aan te pas komen. Ook is de rijpingsperiode korter, al kan die nog best oplopen. Voor een standaardcava is minimaal negen maanden verplicht, voor reserva vijftien maanden en voor gran reserva dertig maanden.

Productieproces voor mousserende wijnen

De meeste mousserende wijnen worden volgens de traditionele methode geproduceerd, in het Frans ook wel méthode traditionelle genoemd. Bij deze methode komen de bubbels pas na een tweede gisting in de fles. Allereerst wordt er een 'gewone' wijn gemaakt, ieder druivenras apart. Deze wijnen worden uiteindelijk gemengd en belanden in de fles. Aan deze gemengde wijn wordt een mix van wijn, suiker en gisten toegevoegd en wordt de fles afgesloten, dit mixje wordt ook wel liqueur de tirage genoemd. Door dit mixje gaat de wijn in het fles gisten, bij het gisten ontstaat koolzuurgas. Waar bij een normale wijn dit gas verdwijnt blijft dit nu in de wijn zitten, doordat de wijn is afgesloten. 

Naast deze traditionele methode zijn er nog andere methoden die worden gebruikt bij de productie van mousserende wijnen. Een andere vaak voorkomende methode is de Charmat methode, ook wel de tankmethode genoemd. De procedure start op dezelfde manier als bij de traditionele methode, dus met met het maken van 'gewone' wijn en het toevoegen van de liqueur de tirage. Alleen wordt het nu niet in de fles gegoten, maar in grote tanks. Het grootste voordeel van deze methode is dat het een stuk goedekoper is en een stuk sneller gaat. Een nadeel is dat de wijn minder contact maakt met de gistcellen en de bubbels minder intens zijn. 

Even geduld a.u.b.