Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op druivenras
Zoek op land
Zoek op prijs

Producten per pagina:

Sorteer op:

|
|
|
|
|

Mousserende wijnen

Op zoek naar feestelijke mousserende wijnen? Dan bent u bij Jos Beeres Wijnkoperij aan het juiste adres. Wij bieden een ruim en gevariëerd aanbod aan de lekkerste en meeste feestelijke bubbels aan. Van de meest exclusieve Champagnes uit Frankrijk tot de wat budgetvriendelijkere cava's uit Spanje. Aan iedereen wordt gedacht.

Bestel uw favoriete mousserende wijn snel en eenvoudig online bij Jos Beeres Wijnkoperij. Al sinds de oprichting in 1879 staat deze zaak voor kwaliteit, service en innovatie. Laat u verrassen door het assortiment.

Bekijk hieronder onze mousserende wijnen.


Royer Champagne Réserve Brut

Verfijnde, elegante champagne met de frisse geur van appel en lichtgeel fruit. De fijne mousse geeft de wijn een evenwichtige smaak. Prima als aperitief, goed passend bij fijne amuses of een licht voorgerecht met vis.

30,85

Vanaf 12 flessen 28,30 per fles

Vandaag besteld, dinsdag in huis
De Sousa Grand Cru Brut 3A magnum
OP = OP

De Sousa Grand Cru Brut 3A magnum

Erick de Sousa is een van de toonaangevende kleinere producenten van topkwaliteit champagne. Zijn wijnen worden in de internationale wijnpers als bijzonder goed omschreven. In tegenstelling tot de bekende merk-champagnes heeft De Sousa maar een kleine productie.

Flesinhoud: 1500 ml

129,95

Vanaf 12 flessen 119,15 per fles

Levertijd: 1-3 dagen

De Sousa Champagne Grand Cru 3A Extra Brut

Mousserende witte wijn van topkwaliteit, met de geur van vers gebrande koffie en gedroogd fruit. Heerlijk als aperitief, maar de droge, krachtige smaak past ook goed bij vis met stevige saus.

92
Jeb Dunnuck
JebDunnuck.com: 92 punten

Well-balanced and long on the palate, it stays refined, with a soft mineral texture and a great finish. The oak never interferes and adds a touch more depth and polish.
94
James Suckling
JamesSuckling.com: 94 punten

A rich and layered white with soya, ginger, dried apple, pear and honey character. Full-bodied and tight with phenolic tension and framing. Needs food.

74,45

Vanaf 12 flessen 68,25 per fles

Vandaag besteld, dinsdag in huis

Villa Franciacorta Bokè Rosé Brut 2019

Mousserende Italiaanse rosé met een aroma van rood fruit en toast. De smaak is zacht en fris. Lekker als aperitief, maar ook goed te combineren met koude vis of schaal- en schelpdieren.

39,40

Vanaf 12 flessen 36,15 per fles

Vandaag besteld, dinsdag in huis

Reichsrat von Buhl Pfalz Sekt Spätburgunder Rosé Brut 2020

Mousserende Duitse rosé, met een delicaat aroma van bloemen en fijn rood fruit. Zacht en fris van smaak. Uitstekend alternatief voor champagne: lekker als aperitief en bij fijne hapjes.

WineLife
2019
WineLife:

Z’n volle roze tint is een feestje voor je ogen. De volheid krijg je in de smaak terug in de vorm van rijp rood fruit dat van de zuren een lift krijgt. Strak en zacht.
15
Perswijn
2019
Perswijn: 15 punten

Fijn fruit, aardbeien, rokerig, zacht en opwekkend, goed fruit, fijne zuren

24,00

Vanaf 12 flessen 22,00 per fles

Vandaag besteld, dinsdag in huis

Royer Champagne Réserve Brut in geschendoos

Verfijnde, elegante champagne met de frisse geur van appel en lichtgeel fruit. De fijne mousse geeft de wijn een evenwichtige smaak. Prima als aperitief, goed passend bij fijne amuses of een licht voorgerecht met vis.

32,95

Vanaf 12 flessen 30,20 per fles

Vandaag besteld, dinsdag in huis

Reichsrat von Buhl Pfalz Sekt Spätburgunder Rosé Brut halve fles 2017

Mousserende Duitse rosé, met een delicaat aroma van bloemen en fijn rood fruit. Zacht en fris van smaak. Uitstekend alternatief voor champagne: lekker als aperitief en bij fijne hapjes.

Flesinhoud: 375 ml

WineLife
2019
WineLife:

Z’n volle roze tint is een feestje voor je ogen. De volheid krijg je in de smaak terug in de vorm van rijp rood fruit dat van de zuren een lift krijgt. Strak en zacht.
15
Perswijn
2019
Perswijn: 15 punten

Fijn fruit, aardbeien, rokerig, zacht en opwekkend, goed fruit, fijne zuren
91
Parker
2016
The Wine Advocate: 91 punten

Medium-bodied, this is an intense and aromatic, well-balanced and very charming as well as vinous Rosé brut with a clear, fresh and precise finish.
9
Hamersma
2016
De Grote Hamersma: 9

Puntgave rijpe bosaardbeitjes, onberispelijke framboos, kerngezonde besjes en een milde mousse als voorganger. Van een kwaliteit die een sekt- gekte rechtvaardigt.

16,95

Vanaf 12 flessen 15,55 per fles

Charles Heidsieck Champagne Brut Millésimé 2013

Complexe, uiterst verleidelijke champagne met een delicate mousse en aroma’s van limoen, abrikoos, toast en nootmuskaat. De smaak is heerlijk verfrissend en tegelijk opvallend rijk. De finale is lang met een fijne amandeltoets. Prachtwijn om zo van te genieten of aan tafel te drinken, bijvoorbeeld bij een luxe en romig vis- of gevogeltegerecht.

95
Jeb Dunnuck
2013
JebDunnuck.com: 95 punten

It’s fresh with aromas of wet stones, fresh quince, and fresh jasmine flowers. It has a chalky and focused texture, with ripeness to balance it out, and a long, graceful finish.
94
James Suckling
2013
JamesSuckling.com: 94 punten

A very striking nose with Reine Claude plums, old-fashioned apple varieties and some Nordic herbs. Structured and crisp with a very firm core, the finish driving and full of energy.
95
Jeb Dunnuck
2012
JebDunnuck.com: 95 punten

It is mouth-filling and round, with a pillowy mousse of ripe pear, custard, and orange oil. This is an assertive and forward wine with a timeless feel.
94
Parker
2012
The Wine Advocate: 94 punten

Medium to full-bodied, racy and chiseled, with fine depth at the core and a long, penetrating finish, this bottle was disgorged in summer 2021.

98,20

Vanaf 12 flessen 90,05 per fles

Vandaag besteld, dinsdag in huis

Mousserende wijnen bestellen

Mousserende wijn, is wijn dat koolzuurgas bevat. Alhoewel de meeste mousserende wijnen wit zijn, bestaan er varianten van rode en rosé wijnen voorzien van bubbels. Bij Jos Beeres Wijnkoperij vindt u meer dan 50 verschillende soorten mousserende wijnen. Variërend van Champagnes tot aan Cava en Prosecco. Voor iedereen is de juiste wijn te vinden. 

Soorten mousserende wijnen

Uiteraard heb je de wijn waarmee het ooit allemaal is begonnen, de Champagne. Maar door de jaren heen zijn er steeds meer landen zijn er steeds meer landen en streken die zich hebben gewaagd aan het maken van bubbels, en zeker niet zonder succes. Zo zijn de Prosseco en Cava razend populair en nemen de Duitse Sekt en en Lambrusco ook steeds meer in populariteit toe. 

Champagne

Maar allereerst de Champagne, de populairste van alle mousserende wijnen. De naam geeft het al aan, het is afkomstig uit de Champagne streek in Frankrijk. De druiven die worden ingezet tijdens de productie van Champagne zijn de Pinot Noir, Chardonnay en de Pinot Meunier. Alleen de wijnen die zijn geproduceerd met druiven uit deze regio mogen officieel Champagne heten.

Prosecco

Prosecco is een populaire mousserende wijn uit de heuvels tussen de plaatsen Conegliano en Valdobbiadene in Veneto, Italië. De Prosecco wordt gemaakt van het druivenras Glera, ook wel bekend als Prosecco. Er zijn verschillende soorten Prosecco's: een parelende wijn die een frizzante genoemd wordt en een mousserende wijn die behoort tot de Spumante categorie. In beide gevallen wordt de Prosecco op de tank methode geproduceerd. Bij een frizzante is deze periode korter dan bij een spumante. Doordat er hier geen dure rijping voordoet, kunnen producenten Prosecco voor een lagere prijs aanbieden dan concurrerende mousserende wijnen. De Prosecco is dan ook wereldwijd geliefd en geroemd als aperitief en bij lekkere hapjes.

Cava

Een lekker, feestelijk en heel betaalbaar aperitief is cava, de bekende Spaanse mousserende wijn. De productie ervan is grotendeels te vinden in en om de plaats Sant Sadurní d’Anoia in het Catalaanse gebied Penedès, ten zuidwesten van Barcelona. De basiswijnen voor cava worden meestal gemaakt van de regionale druivenrassen Macabeo, Parellada en Xarel.lo, al is Chardonnay ook toegestaan. Cava wordt net als Champagne gemaakt volgens de traditionele methode, maar anders dan Champagne is Cava meestal een wijn van één oogstjaar, waar geen reservewijnen aan te pas komen. Ook is de rijpingsperiode korter, al kan die nog best oplopen. Voor een standaardcava is minimaal negen maanden verplicht, voor reserva vijftien maanden en voor gran reserva dertig maanden.

Productieproces voor mousserende wijnen

De meeste mousserende wijnen worden volgens de traditionele methode geproduceerd, in het Frans ook wel méthode traditionelle genoemd. Bij deze methode komen de bubbels pas na een tweede gisting in de fles. Allereerst wordt er een 'gewone' wijn gemaakt, ieder druivenras apart. Deze wijnen worden uiteindelijk gemengd en belanden in de fles. Aan deze gemengde wijn wordt een mix van wijn, suiker en gisten toegevoegd en wordt de fles afgesloten, dit mixje wordt ook wel liqueur de tirage genoemd. Door dit mixje gaat de wijn in het fles gisten, bij het gisten ontstaat koolzuurgas. Waar bij een normale wijn dit gas verdwijnt blijft dit nu in de wijn zitten, doordat de wijn is afgesloten. 

Naast deze traditionele methode zijn er nog andere methoden die worden gebruikt bij de productie van mousserende wijnen. Een andere vaak voorkomende methode is de Charmat methode, ook wel de tankmethode genoemd. De procedure start op dezelfde manier als bij de traditionele methode, dus met met het maken van 'gewone' wijn en het toevoegen van de liqueur de tirage. Alleen wordt het nu niet in de fles gegoten, maar in grote tanks. Het grootste voordeel van deze methode is dat het een stuk goedekoper is en een stuk sneller gaat. Een nadeel is dat de wijn minder contact maakt met de gistcellen en de bubbels minder intens zijn. 

Even geduld a.u.b.