Onze klanten zijn dol op Negroamaro wijnen, en dat is niet verwonderlijk. Deze heerlijke Zuid-Italiaanse wijnen passen bij vrijwel elk moment. Ze zijn lekker bij een stevig gerecht, bij een lekker stuk kaas of gewoon zoals ze zijn. De Negroamaro Domiziano van Cantine Due Palme is meerdere keren tot Wijn van het Jaar uitgeroepen door het Proefschrift Wijnconcours.
Zuid-Italië in een fles, dat is misschien wel de beste omschrijving van de Domiziano, het visitekaartje van het geliefde Puglia-domein Cantine Due Palme. Niet voor niets is deze heerlijk zwoele rode Italiaan al jaren onze bestverkochte rode huiswijn.
...en maak kans op de gouden envelop met 2 vliegtickets voor de wijnreis naar Due Palme
Oogstjaar: 2022
"Het verhaal van "Sjakie en de chocoladefabriek" krijgt een vrolijk vervolg. Met "Snakie naar de kelder van Due Palme"..." Lees meer
Prachtige, volrode wijn. In de geur aroma's van rijp donker fruit, kruidigheid en luxe eikenhout. De smaak zet vol en zijdezacht in en heeft een lange finale. Combineert goed met kruidige gerechten zoals stoofschotels maar is ook als begeleider van een stukje kaas of worst heel geschikt.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Wietze Snaak
"Mr. Negroamaro noemen sommige collega's in de wijnwereld mij. Waarom? Omdat ik de negroamaro (boven de merlot) de meest benaderbare druif noem..." Lees meer
De meeste luxe Domiziano Negroamaro van Due Palme wel heel handig verpakt. In een multiehandige verpakking met oplader, pennenhouder en smaakvol design!
smakelijk gemak
"Mijn persoonlijke voorkeur voor rode wijn is en blijft Italië en dan met name de Negroamaro Privata..." Lees meer
Zuid-Italiaanse rode wijn met een volle, intensieve smaak en de geur van kaneel. Eventueel heel licht gekoeld prima geschikt voor koude winteravonden of bij de barbecue.
Zuid-Italiaanse rode wijn met de geur van rijp fruit en lichte, frisse kruiden. De smaak is vol, zacht en sappig: heerlijk bij gegrilde of licht-gekruide gerechten. Ook lekker bij een stukje romige kaas.
De autochtone druivensoort Negroamaro uit Apulië staat steeds meer in de schijnwerpers. Na korte rijping in eikenhouten fusten ontstaat een volle maar zachte rode wijn met veel frisheid en aangename fruitgeuren.
Een soepele wijn uit de Zuid-Italiaanse regio Apulië. Helderrood van kleur en fris en fruitig van geur. De zachte smaak past goed bij gegrilde gerechten, kazen of kleine koude hapjes.
Frisse mousserende witte wijn uit Italië, met florale en fruitige geurnuances. De pittige mousse zorgt voor een frisse en evenwichtige afdronk. Prima aperitief, maar ook heerlijk op een zomers terras met kleine amuses.
Een Zuid-Italiaanse rode wijn met veel kruidigheid en gekonfijt fruit in het aroma. De smaak is vol en zwoel, de afdronk krachtig en stevig. Deze wijn verdient een stevige, gekruide (stoof)schotel of gegrild vleesgerecht.
Zuid-Italiaanse, houtgerijpte, donkerrode wijn met de geur van zwart fruit, vanille en krenten. Krachtig maar toch zacht van smaak. Heerlijk om zo te drinken, maar ook goed bij geroosterd vlees, wild en kaas.
Zuid-Italië in een fles, dat is misschien wel de beste omschrijving van de Domiziano, het visitekaartje van het geliefde Puglia-domein Cantine Due Palme. Niet voor niets is deze heerlijk zwoele rode Italiaan al jaren onze bestverkochte rode huiswijn.
Flesinhoud: 1500 ml
Zachte, toegankelijke rode wijn met nuances van rijp en gedroogd rood fruit. De smaak is zwoel, vol en intens en eindigt met een geurige afdronk. Lekker bij pizza, pasta met ragù of gegrild rood vlees.
Mooi fruitige rosé met een open geur van watermeloen, framboos en kers. Toegankelijk en mild van smaak met klein rood fruit en milde zuren. Fraai om zo te drinken, op het terras of bij de borrel.
Zachte, volrode Zuid-Italiaanse wijn met rijp rood fruit en fijne kruiden in het aroma. Vol en evenwichtig van smaak. Prima bij pasta met champignons of pittig gekruid vlees of wild.
De naam Negroamaro valt eenvoudig te verklaren, negro betekent donkere kleur en amaro betekent bitter. Alle wijnen die op basis van de Negroamaro druif worden gemaakt hebben namelijk een zeer diepe en donkere, bijna zwarte kleur en bij de afdronk een fijne bittere smaak. Er is vrij weinig bekend over de herkomst van de Negroamaro druif. Zo is er niets terug te vinden in de geschriften van de vorige eeuw over deze negroamaro druif. Aangenomen wordt dat zij uit Griekenland komt. Veel wijst erop dat de druif een verwante is van de Griekse druif, Xinomavro.
Zoals wellicht bekend heeft de Negroamaro druif 25% van de totale wijngaard in Puglië, Italië in haar greep. De Negroamaro druif is een favoriete druif van verschillende producenten aldaar. Voornamelijk door de stabiliteit, de afweer tegen ziektes en de weerstand tegen droogte. Belangrijke voorwaarde is dat de druif volrijp moet zijn alvorens er wijn van te maken, omdat er anders onaangename aromas van kool en thee onstaan met een bittere smaak. Aroma's Negroamaro druif: vanille, rijpe kersen, gebrand, krenten en tabak. Hieronder vind u onze selectie wijnen van de Negroamaro druif.