Rosé wijnen online bestellen? Dan bent u bij Jos Beeres Wijnkoperij op het juiste adres. Wij bieden een groot aantal rosé wijnen uit alle delen van de hele wereld aan. Natuurlijk mogen de geroemde rosé's uit de Provence niet ontbreken, maar ook heerlijke rosé's uit de Languedoc en Rhône kunt u bij ons vinden.
Uw favoriete rosé wijn bestellen doet u snel en eenvoudig online bij Jos Beeres Wijnkoperij. Al sinds de oprichting in 1879 staat deze zaak voor kwaliteit, service en innovatie. Laat u verrassen door het assortiment.
Bekijk hieronder het assortiment aan rosé wijnen.
Licht gekleurde rosé met zoete fruittonen (aardbei, meloen, abrikoos) en bloemige nuances in de geur. Toegankelijk, sappig en intens fruitig in smaak met milde zuren en een subtiel zoetje in de afdronk. Lekker om te drinken als aperitief, borrelwijn of bij zomerse fruitsalades.
Intens fruitige, lichtzoete rosé met zoete fruittonen (framboos, meloen, perzik) en bloemige nuances in de geur. Toegankelijk, sappig en intens fruitig in smaak met milde zuren en een vriendelijke afdronk met subtiel zoetje.
Italiaanse zalmroze rosé met een fris aroma van rood fruit. De smaak is droog, zacht en fris. Mooi als aperitief of bij voorgerechten met vis of koude vleesschotels.
Italiaanse rosé met een heerlijk fris en vol aroma. De smaak is pittig, droog en fruitig. Past uitstekend bij koude voorgerechten zoals gerookte vis, salades of carpaccio.
Milde, mousserende rosé uit Italië met een zacht en fruitig aroma, gemaakt van corvina-, rondinella- en molinaradruiven. Uitstekend als aperitief, maar ook lekker bij kleine hapjes.
Italiaanse rosé met een ingetogen fruitig en kruidig aroma. De smaak is vol, fris, krachtig en evenwichtig. Uitstekende maaltijdrosé: bij vis, pasta of gevogelte.
Mooi fruitige rosé met een open geur van watermeloen, framboos en kers. Toegankelijk en mild van smaak met klein rood fruit en milde zuren. Fraai om zo te drinken, op het terras of bij de borrel.
Mousserende Italiaanse rosé met een aroma van rood fruit en toast. De smaak is zacht en fris. Lekker als aperitief, maar ook goed te combineren met koude vis of schaal- en schelpdieren.
Italiaanse rosé van montepulcianodruiven, met de geur van vers rood fruit. Vanwege de sappige smaak en volle structuur past deze wijn heel goed bij frisse voorgerechten en pasta met vis.
Aromatische Zuid-Italiaanse rosé, met de geur van kruiden en fijn fruit. Goed gekoeld heerlijk op het terras, maar ook een prima begeleider van kruidige hapjes en gegrilde vis.
Zalmroze Italiaanse rosé. Fris van geur met nuances van licht rood fruit, milde kruiden en wat zuivel. De sappige smaakstructuur blijft aromatisch aanhouden met een frisse afdronk. Heerlijke terrasrosé, maar ook prima te combineren met koude schotels of lichte gerechten van de grill.
Zalmroze Italiaanse rosé. Fris van geur met nuances van licht rood fruit, milde kruiden en wat zuivel. De sappige smaakstructuur blijft aromatisch aanhouden met een frisse afdronk. Heerlijke terrasrosé, maar ook prima te combineren met koude schotels of lichte gerechten van de grill.
Levendig frisse en fruitige Prosecco rosé. Licht zalmroze kleur en fijne pareling. Mooi fruitige geur van rijpe bosaardbei, framboos, perzik en rozenbottel. Toegankelijk en verfrissend van smaak met klein rood fruit en een milde, droge finale.
Wat een smaak en kracht! Aromatisch, kruidig, tikje zuidelijk. Fruit dat wel van frambozen in plaats van druiven lijkt te komen.
Fraaie rosato met een oranjeroze tint en een krachtig, kruidig aroma en nuances van rijp rood fruit. De smaak zet fris en evenwichtig in en heeft een volle structuur en aanhoudende afdronk.
Over het algemeen wordt rosé wijn gemaakt van de blauwe druif en soms in combinatie met de witte druif. De rosé kleur ontstaat doordat de schil van de blauwe druif minder lang bij het sap of “most” blijft dan bij de rode wijn. De druiven worden gekneusd tijdens de traditionele vinificatie en geven hun kleurstof af aan de sap. Wanneer de wijnmaker tevreden is over de kleur wordt de druif voorzichtig geperst en wordt de schil en het sap gescheiden. Bij rosé wijn is de regel normaliter hoe langer de schillen en sap contact hebben des te donkerder en des te krachtiger de smaak van de rosé wijn. Doordat er een beperkte hoeveelheid tannine in rosé wijn zit, is de smaak meestal fris en licht.
Rosé's zijn zeker niet alleen bedoelt om in de zomer te drinken, het hele jaar door kun je gerust een rosé inschenken. Vroeger werd een rosé wel eens gezien als een slap aftreksel van een rode of een witte wijn, maar tegenwoordig zie je dat de kwaliteit van rosé wijnen enorm zijn toegenomen. De rosé's van deze tijd zijn dus ook het hele jaar verkrijgbaar en hebben dezelfde kwaliteit als de rode of witte wijn. Het enige nadeel aan een rosé is, dat je het vaak binnen een jaar moet drinken. Rosé's zijn over het algmeen jonge wijnen en kunnen dus ook niet al te lang bewaard worden.
Naast dat rosé wijnen opzichzelf al heerlijk zijn, kun je ze ook zeker inzetten bij verschillende gerechten. Kies je voor een lichtere wijn, dan kun je het uitstekend combineren met visgerechten en salades. Lichte gerechten passen hier uitstekend bij, denk aan gerechten uit de Italiaanse, Spaanse en Portugese keuken. Maak je de keuze voor een donkere rosé, dan kun je er een wat stevigere gerecht bij serveren.