Aspergewijn 2019

De 'Lekkere Buren' uit Noordbroek - Jos Beeres Wijnkoperij en Meinardi (groente- en fruitbedrijf) - presenteren voor het vijfde jaar op rij hun beste seizoensproducten van het moment: zelf geteelde asperges met een perfect passende aspergewijn.

Together - een bijzondere aspergewijn!

Speciaal voor deze jubileumeditie reisden de Lekkere Buren afgelopen september af naar de Elzas, om op zoek te gaan naar een bijzondere aspergewijn. Bekijk de video van deze zoektocht!

De Lekkere Buren gingen naar het befaamde wijnhuis Domaine Fernand Engel waar bevriende wijnmaker Xavier Baril zorg draagt voor biologische topwijnen uit de Elzas. Net buiten het pittoreske dorpje Rorschwihr selecteerde het drietal de mooiste druiven in de wijngaard en terug op het domein van Engel werden verdere plannen gesmeed. De zoektocht naar een bijzondere en unieke aspergewijn was gestart. Xavier werd toevertrouwd met de verdere ontwikkeling van de wijn, terwijl Huib en Wietze zich opmaakten voor een drukke kerstperiode in hun winkels. Het resultaat was het wachten meer dan waard. Onder de titel "Together" presenteren Xavier, Huib en Wietze nu vol trots hun exclusieve aspergewijn!

Dit jaar 3 aspergewijnen

Naast "Together" - onze exclusieve en bijzondere aspergewijn - zijn ook deze wijnen geselecteerd als aspergewijn: Glárima Joven Blanco uit Somontano (Spanje) en Haut Marin "Les Fossiles" uit de Gascogne (Frankrijk). Iedere wijn met z'n eigen karakter en smaak fantastisch bij het witte goud.

Fernand Engel
Zo’n beetje midden in de Elzas ligt familiebedrijf Fernand Engel. Deze energieke familie bewerkt in totaal 62 hectare wijngaarden, verspreid over zeven dorpen en 190 percelen. Uit de kelder komt een flinke reeks verschillende topwijnen.

Meinardi
Dit Groningse tuinbouwbedrijf is beroemd om haar zelf geteelde asperges en aardbeien, te koop in de Meinardi winkels in Noordbroek en Winschoten. Ook verwerkt men zelf producten tot jam, chutney, sap en veel meer. Heerlijk vers!

Jos Beeres
Jos Beeres Wijnkoperij is een ruim gesorteerde wijnspeciaalzaak. Een bezoek aan Jos Beeres is een ontdekkingstocht door de wereld van wijn. De wijnen van Jos Beeres worden door een groeiende groep klanten uit Nederland en België besteld, onder meer via internet.

Even geduld a.u.b.