Producten per pagina:

Sorteer op:

-
-
-
Snel kiezen
Zoek op prijs
Zoek op kleur
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op producent
Zoek op smaak
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort

madiran

Appellation voor rode wijnen in het diepe Franse Zuidwesten en thuisbasis van de druif tannat. Tot in de jaren zeventig van de vorige eeuw produceerde Madiran uitgesproken robuuste wijnen met veel tannine. Door beter wijngaardbeheer, het ontstelen van de druiven voor het persen, gebruik van aanvullende druivenrassen als cabernet sauvignon en opvoeding op kleine eikenhouten vaten is de kwaliteit spectaculair verbeterd. Sommige wijnen uit Madiran blijken zich in blindproeverijen zelfs te kunnen meten met crus classés uit Bordeaux. Aan tafel zijn het de klassieke begeleiders van gerechten als confit de canard.


1

Famille Laplace Vin de France Les 2 Vaches Rouges Tannat 2016

Wijn uit Frankrijk - Madiran

Een bijzondere versie van de doorgaans tanninerijke tannat. De 2 Vaches rouges is soepel, heeft veel fruit en smaakt licht gekoeld het best, bijvoorbeeld bij typische brasseriegerechten.

Normale prijs € 10,40

Vanaf 12 flessen € 9,55 per fles

2
Château Laffitte-Teston "Reflet du Terroir" Madiran
OP = OP

Château Laffitte-Teston "Reflet du Terroir" Madiran 2012

Wijn uit Frankrijk - Madiran

Klassieke Madiran, gemaakt van Tannat (80%) Cabernet Franc & Cabernet Sauvignon. De wijnranken zijn 12 tot 50 jaar oud, de opbrengst ligt tussen 45 en 55 hl / ha.  De kleur is levendig, intens diep zwartrood.

Van € 10,95 voor € 8,45

22% korting
3
Château Laffitte-Teston "Vieilles Vignes" Madiran
OP = OP

Château Laffitte-Teston "Vieilles Vignes" Madiran 2011

Wijn uit Frankrijk - Madiran

Voor de Madiran Vieilles Vignes wordt uitsluitend Tannat gebruikt, van zeer oude wijnranken (70 jaar oud) die zorgen voor een zeer laag rendement (tussen 30 & 50 hl/ha). De wijn rijpt gedurende 13 maanden op nieuw eiken.

Van € 15,95 voor € 12,95

18% korting
Even geduld a.u.b.