Domaine de la Casa Blanca

Frankrijk Frankrijk - Roussillon

Domaine de la Casa Blanca

Zaken kunnen wel eens raar lopen in het leven. Zo had wijnmaker Hervé Levano van Domaine de la Casa Blanca in de Languedoc vast niet gedacht dat hij ooit vol overgave wijn zou gaan maken. Voor een oceanograaf annex wetenschapsjournalist ligt dat immers niet voor de hand. Hetzelfde geldt voor zijn collega Valérie Reig: zij is afkomstig uit de ruitersport. Maar in plaats van edele viervoeters te berijden, bewerkt zij nu 3 van de 8 hectare wijngaard met muilezels. "De overige 5 doen we te voet, met het sproeigereedschap op onze rug", vertelt Levano, die in 2005 partner in het bedrijf werd. Wijngaardmanager Laurent Escapa werkt er al sinds 1989.

Het drietal maakt biologische wijn in de AOC's Collioure en Banyuls, allebei in de regio Languedoc-Roussillon, dicht bij de Middellandse Zee. De wijngaarden liggen op moeilijk toegankelijke hellingen, waar vrijwel alles met de hand gedaan moet worden. De combinatie van zeer arme grond, harde wind en oude wijnstokken – onder andere syrah en grenache – leidt tot een kleine oogst van druiven die juist door alle ontberingen barsten van de smaak. De wijnen van Domaine de la Casa Blanca horen dan ook tot de top van de streek.

Herkomstgebied

Even geduld a.u.b.