Producten per pagina:

Sorteer op:

-
-
-
Snel kiezen
Zoek op prijs
Zoek op kleur
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op producent
Zoek op smaak
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort

sardinie

Sardinië (in het Italiaans: Sardegna) is een eigenzinnig eiland in de Middellandse Zee. Het wordt vaak in een adem genoemd met Sicilië, maar is daar niet mee te vergelijken. Met het vasteland van Italië trouwens ook niet. De in zichzelf gekeerde Sardijnse wijnbouw lijkt het aanwezige potentieel maar voor een deel te benutten, al zijn er producenten die de lat gelukkig wel hoog durven te leggen. De aanplant is bepaald door vroegere Spaanse overheersers, met carignano en cannonau als belangrijkste blauwe rassen. Bij wit is vermentino de voornaamste druif. Vermentino en Cannonau vallen allebei onder de algemene DOC Sardegna voor het hele eiland.


1

Gabbas Cannonau di Sardegna Lillové 2016

Wijn uit Italië - Sardinië

Lichtrode kleur en fruitig, aromatisch van geur met nuances van fris rood fruit en een lichte kruidigheid. De smaak is soepel, fris en rond van structuur en eindigt met een sappige afdronk.

Normale prijs € 12,50

Vanaf 12 flessen € 11,50 per fles

2

Gabbas Vermentino di Sardegna 2017

Wijn uit Italië - Sardinië

Zachtdroge witte wijn uit Italië met kruidige, bloemige nuances en de geur van rijp fruit. De smaak is vol, evenwichtig en rond. Heerlijk bij zowel voorgerechten als ovenschotels met vis.

Normale prijs € 12,95

Vanaf 12 flessen € 11,90 per fles

Winnaar in de Perswijn-proeverij Cannonau di Sardegna

3

Gabbas Cannonau di Sardegna Dule 2013

Wijn uit Italië - Sardinië

Helderrood van geur, aromatisch van geur met kruiden, rijp rood fruit en een lichte toets van specerijen en eikenhout. De smaak zet soepel en rond in en ontwikkelt zich geurig en met een evenwichtige, zachte afdronk. Heerlijk bij verfijnde vleesschotels of kruidige worstjes.

Normale prijs € 19,95

Vanaf 12 flessen € 18,30 per fles

Even geduld a.u.b.