Bodegas Criadores de Rioja

Spanje Spanje - La Mancha

La Mancha is het grootste wijngebied van Spanje, in het hart van het land. Het is niet de makkelijkste streek om in te wonen. In de zomer is het er heet en droog, in de winter ijzig koud. De wijnboeren die hun druiven aan Bodegas Criadores de Rioja leveren, moeten er dan ook hard voor werken. Het strenge klimaat heeft voor druiven echter grote voordelen: er is nooit gebrek aan zon en schimmelziektes komen hier vrijwel niet voor.

Bodegas Criadores de Rioja hecht veel waarde aan traditie en aan kennis die van generatie op generatie is doorgegeven. Daarom werkt het bedrijf alleen samen met boeren die al heel lang in La Mancha zijn gevestigd. Ook in de kelder ligt het accent op rust en de tijd nemen. Dat wil niet zeggen dat Criadores de Rioja moderne, efficiënte technieken schuwt: het is juist de combinatie van mens en machine die de beste resultaten oplevert, vinden ze.

Dé typische streekdruif van La Mancha is de witte airén, maar ook viura – een druif met meer karakter, waaraan Criadores de Rioja de voorkeur geeft – doet het hier heel goed. Voor rode wijn is vooral tempranillo favoriet. De bodega maakt er lekker soepele, fruitige en vooral heel plezierige wijnen van.

Herkomstgebied

Even geduld a.u.b.