Op zoek naar hippe en moderne Duitse wijnen? Dan zit u bij Jos Beeres Wijnkoperij op de juiste plek. Wij bieden een ruim aanbod van de topwijnen die Duitsland te bieden heeft aan. Van de welbekende witte Riesling wijnen tot aan de rode wijnen van de Spätburgunder, voor iedereen zit de geschikte wijn erbij.
Bestel uw geliefde Duitse wijn snel en eenvoudig online bij Jos Beeres Wijnkoperij. Al sinds de oprichting in 1879 staat deze zaak voor kwaliteit, service en innovatie. Laat u verrassen door het assortiment.
Bekijk hieronder ons aanbod aan Duitse wijnen.
Deze Mainzer Domherr Kabinett is afkomstig uit de Rheinhessen. Dit is na de Rheinpfalz het grootste wijngebied van Duitsland. De wijn bestaat uit een blend van druivensoorten; Riesling, Müller-Thurgau en Silvaner.
Verfijnde, Duitse rode wijn. Lichtrood van kleur met een verleidelijke geur van framboos, kers en specerijen. De aanzet is soepel en vol. Sappig, rijp en toegankelijk in de smaak met zachte tannine en frisse zuren.
Aromatische droge witte wijn uit Duitsland met geurnuances van bloemen, rijpe appels en peren. De smaak is fris en aanhoudend. Mooi te combineren met gepocheerde zoetwatervis of gerechten met een romige saus.
Originele witte wijn met een verfijnde geur van perzik, rijpe appel en witte bloesem. Verfrissend, intens sappig en droog van smaak met een lichte amandeltoets in de finale. Prima geschikt voor bij de borrel, of te drinken bij lichte visgerechten en salades met schaaldieren.
Toegankelijke, droge witte wijn om te schenken bij de borrel, als aperitief en bij lichte gerechten met vis of witte asperges. Lichtgeel gekleurde, frisdroge witte wijn met een uitnodigende geur van rijpe peer, appel en toast.
Geurige Duitse witte wijn met een verleidelijk aroma van rijp wit fruit en bloemen. Krachtig en vol van smaak. Origineel aperitief, maar ook erg lekker bij zuurkool, zoetwatervis of pittige Aziatische gerechten.
Expressieve witte wijn met tonen van limoen, ananas en witte bloemen. Verleidelijk, levendig fris en verfijnd in smaak. Puur drinkgenot met bescheiden alcohol en subtiel zoetje in de finale. Ideaal om te drinken als aperitief en culinair multi-inzetbaar: van sushi en paté tot pittige, Aziatische gerechten.
Frisse en sappige Duitse droge witte wijn met nuances van geel fruit en peren. De smaak zet friszuur in en eindigt met een ronde, milde afdronk. Prima wijn bij koude en warme visgerechten, maar ook bij gevogelte in roomsaus.
Wel lekker borrelen of aperitieven, maar (even) geen alcohol? Probeer dan deze fijne, licht parelende alcoholvrije Zero Secco van Von Buhl! Von Buhl maakt voor deze Zero Secco eerst een halfdroge, frisse witte wijn van overwegend rieslingdruiven.
Gastronomische, multi-inzetbare droge witte wijn. Subtiele geur van rijpe peer, perzik en groene kruiden. Frisdroog en mooi sappig. Milde, mondvullende wijn met een hartige bite in de finale. Bijvoorbeeld lekker bij salades met vis en gekruide groentegerechten.
Geurige droge witte wijn uit Duitsland met geurnuances van bloemen, rijpe appel, perzik en licht toast. De smaak is mild, verfijnd en aromatisch. Erg lekker bij verfijnde visschotels of gevogelte.
Elegante mousserende wijn uit Duitsland, met milde fruitige aroma's en licht toast. De smaak is zacht en fris en eindigt met een evenwichtige, aanhoudende afdronk. Lekker als aperitief of bij verfijnde amuses.
Bloemig en fruitig, met nuances van limoen en geel fruit: zo ruikt deze Duitse witte wijn. De smaak: pittig en frisdroog. Heerlijk bij zoetwatervis zoals forel of schaal- en schelpdieren.
Elegante, sappige droge witte wijn met aroma’s van appel, peer, perzik, brioche en witte bloemen. De smaak is toegankelijk, puur en precies met rijp fruit en evenwichtige zuren. De finale is mild en aanhoudend.
Duitse rode wijn met een geurig aroma van rijpe bramen, kruiden en eikenhout. De smaak is sappig en fris. Mooie rode wijn bij licht kruidige schotels van gevogelte of kalfsvlees.
Wanneer men denkt aan Duitse wijnen, hebben ze vaak een simpele zoete, witte wijn in gedachten. Maar dat is al een hele lang tijd niet meer juist. Duitse producten maken namelijk zeer uiteenlopende wijnen, waaronder heel veel droge. Naast witte wijnen produceert Duitsland ook veel rode wijnen, 1 op de 3 drie geproduceerde flessen is rood. Door de grote variatie in klimaat en ondergrond is er een breed scala aan wijnen afkomstig uit Duitsland.
Ondanks dat Duitsland geen zwoele, warme bestemming is, doen de druiven het er niet slecht. Duitsland staat in de top 4 van meest producerende wijnlanden in Europa. Vanwege de grote variatie in klimaat kent Duitsland veel verschillende wijngebieden met ieder zijn eigen voordelen.
Langgerekt Duits wijnbouwgebied in het dal van de Mosel tussen Koblenz en het drielandenpunt met Frankrijk en Luxemburg, en langs de zijrivieren Saar en Ruwer. De Mosel kent al sinds 2000 jaar wijnbouw. De wijngaarden liggen op moeilijk te bewerken, zeer steile hellingen en vraagt soms bijna het onmogelijke. De bodem van het Moseldal bestaat grotendeels uit leisteen, in het Duits Schiefer. Deze leisteen en de late rijping bieden de perfecte groeicondities voor de beroemde druif Riesling. Rieslings van de Mosel, in wat voor gradatie van zoetheid ook, hebben een bijzondere minerale toets en fijne zuren. Ze vormen het toppunt van finesse binnen het Duitse wijnaanbod.
Qua oppervlakte en productie is de Pfalz het op een na grootste wijngebied van Duitsland (na Rheinhessen) en het grootste wat betreft aanplant van riesling. Het strekt zich uit over een afstand van 80 kilometer van de grens met Rheinhessen in het noorden tot die met de Elzas in het zuiden. Erdoorheen loopt de Deutsche Weinstrasse, de eerste wijnroute van Duitsland. Die voert langs plaatsen als Bad Dürkheim, Neustadt, Forst, Deidesheim en Ruppertberg. De Pfalz kent een voor Duitse begrippen mild klimaat, wat weerspiegeld wordt in wijnen met een vrij rijpe stijl. Behalve om eersteklas Riesling staat het gebied ook bekend om zijn goede Spätburgunder.
Bij veel mensen heeft Sekt geen goede naam. Vaak denken men dat het hier gaat zoete, goedkope wijn van slechte kwaliteit. Maar niets is minder waar! De Duitse Sekt is juist een bubbel van uitzonderlijke kwaliteit. Steeds meer wijnhuizen richten zich op het maken van hoogstaande Sekt. De keldermeester van het exclusieve champagnehuis: Bollinger heeft de overstap gemaakt naar Weingut Reichsrat Von Buhl, dit bewijst wel hoe serieus de Duitsers omgaan met hun wijnen.
Bij Weingut Clemens Busch in Pünderich is vrijwel alles indrukwekkend mooi, van het Gutshaus uit 1663 dat pal boven de Mosel ligt tot de adembenemende steile, in terrassen aangelegde wijngaarden van de Marienburg ertegenover, Clemens en Rita Busch maken hier samen met zoon Johannes wijn van 16 hectare wijngaarden. Die zijn verdeeld over verschillende percelen met elk hun eigen bodemsoort - rode, grijze en blauwe leisteen - en microklimaat. Ze zijn vrijwel volledig beplant met Riesling.
Fraaie achternamen leveren natuurlijk niet per se fraaie wijnen op, maar Reichsrat von Buhl heeft zich altijd onderscheiden door zijn kwaliteit. Het is gevestigd in de Pfalz en bezit wijngaarden op de beste plekken van de streek, rond de dorpen Deidesheim en Forst. Natuurlijk bewerkt dit Weingut zijn wijngaarden biologisch. Dat draagt bij aan de zuiverheid en complexiteit van de wijnen, kwaliteiten waar dit wereldwijd gerespecteerde bedrijf om bekend staat.
Ze zien eruit of ze nog veel te jong om een serieus wijngoed te runnen. Toch hebben de broers Christoph en Johannes Thörle al sinds 2006 de leiding over het familiebedrijf in Saulheim in Rheinhessen, Duitsland grootste wijngebied. Ze verrasten de hele wijnwereld met de geweldige kwaliteit van hun wijnen.
Ze zijn ambitieus en doen de dingen graag op hun eigen manier. Zo hebben ze niet - zoals veel typische wijnbedrijven - een groot scala aan verschillende druivenrassen staan, maar beperken zich tot een handvol klassieke rassen als Riesling en Silvaner voor wit, en Spätburgunder voor rood.