De Pinot Noir is een wereldberoemde druif voor de productie van rode wijn. Deze druif is ook bekend om zijn bijdrage aan Champagne, samen met de Chardonnay en de Pinot Meunier. Vanwege zijn complexiteit en diversiteit wordt de Pinot Noir soms ook wel de "meest gehate" druif genoemd door wijnmakers. De druif staat echter ook bekend om de hoge kwaliteit wijnen die ermee worden gemaakt, wat de moeite waard maakt om te werken met deze uitdagende druif. De Pinot Noir is een must-try voor wijnproevers die op zoek zijn naar iets unieks en complex.
Heerlijke Pinot Noir van Baron Charcot uit de Languedoc. Helderrode, sappige en frisse rode wijn met pittig rood fruit en een vleugje eikenhout in het aroma. De smaak is opwekkend, doordrinkbaar en aromatisch in afdronk.
Verfijnde, Duitse rode wijn. Lichtrood van kleur met een verleidelijke geur van framboos, kers en specerijen. De aanzet is soepel en vol. Sappig, rijp en toegankelijk in de smaak met zachte tannine en frisse zuren.
Licht robijnrode wijn met een subtiele geur van aalbes, kers, rozenbottel en groene kruiden. Elegante stijl met rijp rood fruit, evenwichtige zuren en fijne tannines. De finale is soepel met tonen van peper en laurier. Prima bij gevogelte of licht gekruide gerechten uit de oven.
Heerlijke mousserende biologische wijn gemaakt van Pinot Noir. Aan de crémant d'alsace voegden we voor de kleur een beetje Pinot Noir toe uit de wijngaarden van de Mayernhof.
Aanbeveling van Hubrecht Duijker, vinpressionist
"Langs de Elzasser wijnroute, bij Rorschwihr, staan de kelders en het gastvrije ontvangstlokaal van Domaine Fernand Engel. Dit familiedomein is niet alleen een van de grootste particuliere van de streek, maar schakelde al 23 jaar geleden geheel over op duurzame druiventeelt..." Lees meer
Soepele rode wijn met een fruitige geur van rijpe kers, bosaardbei, rode bes en rozenbottel. De smaak is intens sappig met puur rood fruit, opwekkende zuren en fijne tannines. Licht kruidig in de elegante finale. Ideale borrelwijn of bij lichte gerechten, zoals bietjessalade, gebraden parelhoen met granaatappel of cannelloni met spinazie en ricotta.
Veelzijdige Zuid-Franse Pinot Noir. Lichte robijnrode kleur. De geur is verfijnd met aroma's van rijpe kers, bosaardbei en lichte toast. De aanzet is vol, sappig en mooi fruitig. Licht kruidig met zachte tannine in de afdronk. die prima past bij gevogelte en gerechten met geroosterde groente.
Originele witte wijn met een verfijnde geur van perzik, rijpe appel en witte bloesem. Verfrissend, intens sappig en droog van smaak met een lichte amandeltoets in de finale. Prima geschikt voor bij de borrel, of te drinken bij lichte visgerechten en salades met schaaldieren.
Lichtrode wijn uit de Franse Elzas, met een fris aroma van licht rood fruit. Dankzij de sappige smaak is deze wijn erg lekker als aperitief (wel even koelen). Ook goed bij koude schotels en vleeswaren.
Franse rode wijn met een pittig aroma van vers rood fruit zoals kersen en rode bessen. De smaak is fris, soepel, evenwichtig en aromatisch. Erg lekker bij koude en warme vleesschotels.
Klassieke, lichtvoetige en elegante rode Bourgogne met een mooi getypeerde geur van aalbes, rode kers, toast en peper. Rank en verfijnd van smaak met puur rood fruit, fijne tannines en een levendige frisheid.
Volle Franse rode wijn met de geur van rijp rood fruit en een toets van eikenhout. Erg lekker bij traditionele bourgondische gerechten zoals bœuf bourguignon, maar ook bij entrecôte met rodewijnsaus.
Complexe, uiterst verleidelijke champagne met een delicate mousse en aroma’s van limoen, abrikoos, toast en nootmuskaat. De smaak is heerlijk verfrissend en tegelijk opvallend rijk. De finale is lang met een fijne amandeltoets. Prachtwijn om zo van te genieten of aan tafel te drinken, bijvoorbeeld bij een luxe en romig vis- of gevogeltegerecht.
Markante Franse rosé met een fraai aroma van rijpe vruchten en een volle, zachte smaak. Erg lekker bij koude voorgerechten, frisse salades en lichte gerechten van de grill.
Prachtige, verfijnde rode wijn met een open en pure geurexpressie van rode kers, aalbes, peper en rokerig eiken. Puur, verleidelijk en mooi sappig met een levendige frisheid en ragfijne tannines.
De Pinot Noir doet het goed in een niet te warme en vrij vochtige klimaat. De druif rijpt vroeg in het seizoen, en is dus niet geschikt voor warme gebieden. De Pinot Noir houdt daarnaast van kalkrijke bodems om op te groeien. De Pinot Noir wordt vanzelfsprekend aangeplant in Frankrijk, maar ook in Duitsland, Oostenrijk, Italië, Californië, Australië, Nieuw-Zeeland en Chili is de Pinot Noir druif te vinden.
Vanwege zijn dunne schil heeft de Pinot Noir weinig tannines en is de sap nagenoeg kleurloos. Kenmerkend aan de Pinot Noir is ondergrond waar hij aangeplant is, dit kun je bij nagenoeg iedere Pinot Noir wijn herkennen. De jongere Pinot Noir wijnen bevatten elementen van bloemen, fruit en frisse kruiden zoals munt. In de oudere wijnen kun je vaak wat aardse tonen tegenkomen zoals leer, mos en truffel.