Dan bent u bij Jos Beeres aan het juiste adres. Cabernet Sauvignon is een van de populairste en meest gewaardeerde rode wijndruiven ter wereld. De druif wordt voornamelijk gebruikt voor de productie van krachtige rode wijnen met een diepe, volle smaak. Cabernet Sauvignon wijnen hebben vaak tonen van rode fruit, zoals kersen en aardbeien, en kruidige aroma's van koffie, tabak en cederhout.
Bekijk hieronder het assortiment aan Cabernet Sauvignon wijnen.
Heerlijke Cabernet Sauvignon van Baron Charcot. Een fruitige wijn met aroma's en smaken van rijpe kersen en zwarte bessen.
Dieprode wijn uit Zuid-Italië, met het aroma van gestoofd fruit en nieuw eikenhout. Prima wijn om zo te drinken. Maar de volle, zachte smaak combineert ook goed met gekruide schotels, pizza of barbecuegerechten.
Flesinhoud: 1500 ml
Volle, soepele rode wijn met een open geur van blauwe bes, pruim, braam en lichte toast. Vol en sappig met rijp fruit, evenwichtige zuren en soepele tannines in de smaak.
Dieprode wijn uit Zuid-Italië, met het aroma van gestoofd fruit en nieuw eikenhout. Prima wijn om zo te drinken. Maar de volle, zachte smaak combineert ook goed met gekruide schotels, pizza of barbecuegerechten.
Helderrode, fruitige en toegankelijke Zuid-Franse wijn met frisse tonen van rood fruit, bessen en een vleugje eikenhout. Heerlijk bij koude schotels of barbecuegerechten.
Volle, stevige rode wijn met een verfijnde geur van rijpe bosbes, braam, laurier, karamel en munt. Vol van smaak met jammy donker bosfruit, een evenwichtige frisheid en rijpe, stevige tannines. Ideale begeleider van bijna alles van de grill, zoals entrecote of Hollandse biefstuk met groene groente en paddenstoelen, of pittige, oude boekenkaas.
Toegankelijke, volle rode wijn wijn met een pure geurexpressie van zwarte bes, braam, gestoofde pruim en specerijen (laurier). Sappig en soepel van smaak met een mooie frisheid en zachte tannines.
Franse rode wijn met de geur van rijp rood fruit - zoals blauwe bessen en bramen - én een eikenhoutnuance. De smaak is vol en zacht. Fraaie wijn bij vele (vlees-)gerechten van de grill of wildschotels.
Zuid-Franse, op eiken gerijpte dieprode wijn van cabernet en syrah. Fijne kruidige geur en volle, krachtige smaak. Past uitstekend bij rood vlees, kruidige gerechten of een stukje stevige kaas.
Soepele en verfijnde, in eikenhout gerijpte Franse rode wijn van de beste cabernetdruiven uit de wijngaard. Ruikt heerlijk naar rijp cassisfruit en verfijnde tonen van eikenhout. De smaak is vol en zacht.
Deze, kleinste, cru bourgeois van de Haut Médoc is dieprood van kleur, krachtig van geur met kruidige houttonen, wat peper en rijp bessig fruit. De smaak is evenwichtig, rond met een volle, rijpe afdronk.
Volle, eikengerijpte rode wijn met geurige aroma’s van zwarte bes, pruim, laurier, munt en rokerig eiken. De smaak is vol en soepel met rijp donker bosfruit, evenwichtige zuren en stevige tannines.
Franse rode wijn met de geur van bessen, fruit, eiken, karamel en vanille. De smaak is sappig en vol. Lekker bij pittige, kruidige gerechten. Of na de maaltijd met een stukje volromige kaas.
Volrood van kleur en pittig van geur, met rijpe fruittonen, een verfijnde kruidigheid en licht eikenhout. Heerlijke wijn bij kruidige stoofgerechten of vlees van de grill.
Geurige rode wijn uit Zuid-Afrika met nuances van zwarte bessen, kruiden en eikenhout. Vol en sappig van smaak. Lekker bij pittige rundvleesgerechten of varkensvlees.
Wie kent de Cabernet Sauvignon niet? Het is een van de meest bekende en meest gebruikte druif voor de productie van rode wijn. In de Bordeaux-streek en vooral binnen de Medoc is het de belangrijkste druif, die al voor vele wereldberoemde rode wijnen heeft gezorgd.
De Cabernet Sauvignon is een kruising van de Cabernet Franc en van de Sauvignon Blanc en komt oorspronkelijk uit de Medoc. Tegenwoordig wordt de Cabernet Sauvignon druif overal in Europa aangeplant, maar ook ver buiten de Europese grenzen in landen als Australie, Chili en Zuid-Afrika.
De Cabernet Sauvignon is een kleine donkerblauwe druif, heeft een dikke schil, en geeft sap met een volle, fruitige smaak en een donkere kleur. Vanwege de dikke schil bevatten Cabernet Sauvignon wijnen echter veel tannines, hierdoor kunnen jonge wijnen stug overkomen. Daarom worden ze vaak geblend met andere soepele druiven zoals bijvoorbeeld de Merlot. Wat resulteert in heerlijke rode wijnen met complexe smaken.
De druif groeit het beste in warme, droge klimaten en wordt veel aangeplant in wijnregio's over de hele wereld, waaronder Frankrijk, Californië, Chili, Australië en Zuid-Afrika. Cabernet Sauvignon wijnen zijn vaak stevig van structuur en hebben hoge tannines, wat betekent dat ze goed kunnen ouderen en een lange houdbaarheid hebben. Ze zijn perfect om te delen tijdens feestelijke gelegenheden of om te genieten van een glas bij een stevige maaltijd. Probeer een Cabernet Sauvignon wijn