Dan bent u bij Jos Beeres aan het juiste adres. Cabernet Sauvignon is een van de populairste en meest gewaardeerde rode wijndruiven ter wereld. De druif wordt voornamelijk gebruikt voor de productie van krachtige rode wijnen met een diepe, volle smaak. Cabernet Sauvignon wijnen hebben vaak tonen van rode fruit, zoals kersen en aardbeien, en kruidige aroma's van koffie, tabak en cederhout.
Bekijk hieronder het assortiment aan Cabernet Sauvignon wijnen.
Heerlijke Cabernet Sauvignon van Baron Charcot. Een fruitige wijn met aroma's en smaken van rijpe kersen en zwarte bessen.
Aromatische Bulgaarse rode wijn met de geur van kruiden, specerijen, rijp rood fruit en licht eikenhout. De smaak is vol en zacht. Goed te combineren met kruidige vleesgerechten of harde kazen.
Franse rode wijn, vol en krachtig van smaak en met een verfijnd aroma van eikenhout. Goed te combineren met rood vlees - zoals entrecote en tournedos - maar ook lekker buiten de maaltijd om.
Luxe Zuid-Franse Cabernet. Volrode kleur en krachtig, intens van geur met eikenhout, koffietonen, rijpe bramen en bessen. De volle smaakstructuur eindigt aromatisch met milde, rijpe tannine in de afdronk. Fraaie wijn bij vele kruidige gerechten van de grill of stoofschotels.
Volle, stevige rode wijn met een verfijnde geur van rijpe bosbes, braam, laurier, karamel en munt. Vol van smaak met jammy donker bosfruit, een evenwichtige frisheid en rijpe, stevige tannines. Ideale begeleider van bijna alles van de grill, zoals entrecote of Hollandse biefstuk met groene groente en paddenstoelen, of pittige, oude boekenkaas.
Volle, eikengerijpte rode wijn met een verfijnde geur van rijpe pruim, zwarte bes, kers, kruidnagel en toast. Vol en sappig met een goede concentratie van donker fruit, evenwichtige frisheid en soepele tannines.
Diep robijnrode wijn met een open geur van zwarte bes, pruim, potloodslijpsel en eiken. Vol en mooi sappig in smaak met rijp donker fruit, soepele tannine en milde zuren. Toast en laurier in de afdronk.
Helderrode, fruitige en toegankelijke Zuid-Franse wijn met frisse tonen van rood fruit, bessen en een vleugje eikenhout. Heerlijk bij koude schotels of barbecuegerechten.
Soepele en verfijnde, in eikenhout gerijpte Franse rode wijn van de beste cabernetdruiven uit de wijngaard. Ruikt heerlijk naar rijp cassisfruit en verfijnde tonen van eikenhout. De smaak is vol en zacht.
Volrode Franse wijn met een aroma van rood fruit en kruiden. De pittige, intense smaak past - jong gedronken - goed bij kruidige gerechten. Eenmaal gerijpt erg lekker bij geroosterd vlees, lamsbout of gerijpte kazen.
Franse rode wijn, vol en krachtig van smaak en met een verfijnd aroma van eikenhout. Goed te combineren met rood vlees - zoals entrecote en tournedos - maar ook lekker buiten de maaltijd om.
Flesinhoud: 1500 ml
Licht gerijpte rode wijn met een subtiele geur van kers, pruim, vijg, kruidnagel en bosgrond. Elegant en heerlijk sappig met soepele tannines en een evenwichtige frisheid. De finale is kruidig met tonen van laurier, tijm en toast. Fraai om zo van te genieten, of te drinken bij tajine met kip, aubergine en olijven, of lamsbout met Provençaalse kruiden.
Fraaie Portugese rode wijn met een geurig, kruidig en fruitig aroma. De soepele, volle smaak past heel goed bij gekruide vlees- en stoofschotels of een pittige pizza.
Frisse en fruitige Franse rosé, gemaakt van cabernet sauvignon- en merlotdruiven. Vol van smaak. Heel geschikt voor op het terras, maar ook lekker bij koude salades met vis of vlees.
Bulgaarse rode wijn met de geur van bramen en bessen. De smaak zet vol en zacht in en eindigt evenwichtig, met een kruidige en fruitige afdronk. Volle wijn, prima bij licht gekruide schotels van vlees of wild.
Wie kent de Cabernet Sauvignon niet? Het is een van de meest bekende en meest gebruikte druif voor de productie van rode wijn. In de Bordeaux-streek en vooral binnen de Medoc is het de belangrijkste druif, die al voor vele wereldberoemde rode wijnen heeft gezorgd.
De Cabernet Sauvignon is een kruising van de Cabernet Franc en van de Sauvignon Blanc en komt oorspronkelijk uit de Medoc. Tegenwoordig wordt de Cabernet Sauvignon druif overal in Europa aangeplant, maar ook ver buiten de Europese grenzen in landen als Australie, Chili en Zuid-Afrika.
De Cabernet Sauvignon is een kleine donkerblauwe druif, heeft een dikke schil, en geeft sap met een volle, fruitige smaak en een donkere kleur. Vanwege de dikke schil bevatten Cabernet Sauvignon wijnen echter veel tannines, hierdoor kunnen jonge wijnen stug overkomen. Daarom worden ze vaak geblend met andere soepele druiven zoals bijvoorbeeld de Merlot. Wat resulteert in heerlijke rode wijnen met complexe smaken.
De druif groeit het beste in warme, droge klimaten en wordt veel aangeplant in wijnregio's over de hele wereld, waaronder Frankrijk, Californië, Chili, Australië en Zuid-Afrika. Cabernet Sauvignon wijnen zijn vaak stevig van structuur en hebben hoge tannines, wat betekent dat ze goed kunnen ouderen en een lange houdbaarheid hebben. Ze zijn perfect om te delen tijdens feestelijke gelegenheden of om te genieten van een glas bij een stevige maaltijd. Probeer een Cabernet Sauvignon wijn