Charles Heidsieck

Frankrijk Frankrijk - Champagne

Charles Heidsieck

Charles Camille Heidsieck (Champagne Charlie voor intimi) was al net zo charismatisch en legendarisch als zijn Champagnes. Geboren uit een huwelijk tussen Champagne-families Heidsieck en Henriot en opgegroeid in Reims, kon het niet uitblijven dat hij zijn eigen Champagnehuis zou oprichten. Dat deed hij op zijn 29e: maison Charles Heidsieck was geboren.

Avonturier, reiziger en handelsgeest als hij was, kreeg Charles het briljante idee om de tot dan toe door Champagne-producenten onontgonnen Verenigde Staten voor zich in te winnen. In 1852 stak hij de oceaan over en binnen no time was zowel Charles als zijn Champagne een begrip in Amerika.

Intussen zat Charles ook in Reims niet stil. De compromisloze kwaliteit van zijn Champagne ging boven alles. Hij kocht zijn druiven in bij de beste druiventelers. Ook kocht hij acht kilometer aan bijna 2000 jaar oude crayères om zijn Champagnes zo de perfecte rijpingsomstandigheden te geven. De in kalksteen uitgehakte, uit de Romeinse tijd daterende kelders zijn net ondergrondse kathedralen, en behoren tot het Unesco Werelderfgoed.

Vandaag de dag wordt het huis nog altijd voortgezet in Charles’ geest. Sinds 2023 wordt de huisstijl bewaakt door cheffe de caves Elise Losfelt. Onder haar leiding zijn de Champagnes geraffineerd, elegant en tijdloos als altijd. Typiquement Charles.

Herkomstgebied

Dit vinden de wijnexperts van Charles Heidsieck

The Wine Advocate
The Wine Advocate – William Kelley

This is one of my favorite houses in Champagne, and after a period when their quality flew under the radar, it seems that more and more consumers are finally taking notice. Defined by the use of important volumes of old reserve wines and long aging sur lattes, the house style is complex, concentrated and immensely appealing. While the price of the flagship Brut Réserve has crept up in recent years, it's now an open secret that it continues to offer some of the best value in the region.

(augustus 2019)
Even geduld a.u.b.