Domaine de Marcé

Frankrijk Frankrijk - Loire

Domaine de Marcé

Domaine de Marcé is wat je noemt een traditioneel familiedomein. Het reilt en zeilt al zes generaties onder de familie Godet, die zelfs al acht generaties wijn maakt in Oisly. Vandaag de dag wordt het wijngoed gerund door Christophe Godet en zijn vrouw Nathalie, maar Christophes ouders Daniel en Chantal zijn ook nog altijd betrokken.

Christophe volgde zijn opleiding tot wijnmaker in Montreuil-Bellay, iets ten zuiden van Saumur. De fijne kneepjes van het vak leerde hij vooral in de praktijk, door ervaring op te doen op het ouderlijk wijngoed. Vanaf 1992 begon hij zijn ouders te helpen, in 2008 nam hij het stokje over van zijn vader – die er toen maar liefst vijftig oogsten op had zitten.

Domaine de Marcé telt 35 hectaren wijngaarden, aangeplant op een bijzonder terroir van zand en klei. Dit levert wijnen op met zowel finesse dankzij het zand, als intensiteit en body dankzij de klei. De sterdruif is natuurlijk sauvignon blanc, maar Christoph heeft ook wat gamay, cabernet franc, côt (malbec) en pinot d’aunis staan om rode Touraine van te maken. De opvallendste specialiteit van het wijngoed is de witte Touraine Oisly. De officiële erkenning van deze subappellatie van Touraine kwam pas in 2011. Sindsdien mag de commune ook op het label vermeld worden vanwege haar unieke terroir. Een mooie bevestiging van wat de familie Godet al een generatie of acht wist: dat je in Oisly inderdaad geweldige wijnen kunt maken.

Herkomstgebied

Even geduld a.u.b.