Tenuta Colpaola

Italië Italië - De Marken

Tenuta Colpaola

Tenuta Colpaola bevindt zich in de Italiaanse Marche, in het kleine kwaliteitsgebied Matelica. Deze wijnstreek is – net als het grotere en bekendere Castelli di Jesi – bekend om z’n witte wijnen van de verdicchiodruif en geniet onder locals en kenners vaak de voorkeur. Wie kennis wil maken met excellente Verdicchio di Matelica is bij dit kleine familiedomein aan het goede adres.

De familie Porcarelli is al drie generaties betrokken bij het wijngoed. De huidige eigenaar Francesco beleefde er de mooiste momenten van zijn kindertijd. Toen hij en zijn vrouw Stefania Peppoloni het domein konden kopen, aarzelden ze dan ook geen moment. Ze besloten niet langer aan lokale coöperaties te verkopen, maar hun eigen wijnen te gaan bottelen. Ze knapten de wijngaarden op, begonnen er biologisch te werken en moderniseerden ook de wijnkelder. Hun eerste botteling was een feit in 2013.

Francesco mag dan de eigenaar zijn, het is zijn vrouw die feitelijk de touwtjes in handen heeft. Stefania is een vrouw met een visie. Na een carrière als bankier besloot ze de cijfers in te wisselen voor druiven en van haar passie haar werk te maken. Ze runt Tenuta Colpaola met veel daadkracht en overtuiging. Haar missie? De wereld kennis laten maken met het bijzondere terroir van Matelica. Dat proef je terug in de wijnen, die al net zo overtuigend zijn als Stefania zelf.

Herkomstgebied

Even geduld a.u.b.