Ontdekking van Bouard-Bonnefoy: Het ambachtelijke hart van Chassagne-Montrachet

Bourgogne zoals het bedoeld is

Ontdekking van Bouard-Bonnefoy: Het ambachtelijke hart van Chassagne-Montrachet

woensdag 21 februari 2024  |  Categorie: Wijnsoorten

Dit is het verhaal van Domaine Bouard-Bonnefoy, een kleinschalige, ambachtelijke wijnmakerij in het hart van Chassagne-Montrachet. Wat Bouard-Bonnefoy onderscheidt, is niet alleen de uitzonderlijke kwaliteit van hun wijnen, maar ook hun nauwe banden met Bourgogne-icoon Pierre-Yves Colin Morey. Deze samenwerking heeft Bouard-Bonnefoy de status van hofleverancier van enkele van de meest begeerde wijnen in de regio opgeleverd.

Familiebedrijf met passie en traditie

Aan het roer van dit familiebedrijf staan Fabrice Bouard en zijn dochter Clara, die met hart en ziel werken aan het creëren van wijnen die de essentie van hun terroir vangen. Het bijzondere aan Bouard-Bonnefoy is hun benadering van wijn maken: een proces dat diep geworteld is in traditie en natuur. Ze hanteren klassieke methoden, waarbij de druiven nog steeds worden geperst in een oude houten verticale pers - een techniek die tegenwoordig zelden wordt gezien, maar essentieel is voor het karakter van hun wijnen.

Exclusiviteit en ambacht

Een opmerkelijke eigenschap van Bouard-Bonnefoy is hun beslissing om hun wijnen normaal gesproken niet te exporteren. Deze keuze benadrukt hun toewijding aan kwaliteit boven kwantiteit en het behouden van de exclusiviteit van hun product. Echter, dankzij de inspanningen van wijnkenner Wietze, is het nu mogelijk om buiten Frankrijk van deze voortreffelijke wijnen te genieten. Deze kleine overwinning voor wijnliefhebbers wereldwijd laat zien hoe passie en doorzettingsvermogen de deuren kunnen openen naar zeldzame en uitzonderlijke wijnen.

De vijf speciale terroirs

Bouard-Bonnefoy is gezegend met vijf speciale "terroirs" die de basis vormen voor hun "Wijn van de Week". Deze terroirs, elk met hun unieke karakteristieken, stellen Fabrice en Clara in staat om wijnen te produceren die de diversiteit en rijkdom van Chassagne-Montrachet weerspiegelen. Van deze bodems komen wijnen die niet alleen de traditie van Bourgogne uitdragen, maar ook een nieuwe standaard zetten voor kwaliteit en verfijning.

Bourgogne zoals het bedoeld is

Wat Bouard-Bonnefoy zo speciaal maakt, is hun vermogen om wijnen te produceren die de ware essentie van Bourgogne belichamen. Hun werkwijze, diepgeworteld in traditie en ambacht, zorgt ervoor dat elke fles een verhaal vertelt van passie, toewijding en de ongeëvenaarde schoonheid van hun terroir. Het is een herinnering aan wat Bourgogne-wijnen zo bijzonder maakt en een viering van de kunst van het wijnmaken.

In de wereld van de wijn, waar traditie en innovatie hand in hand gaan, staat Bouard-Bonnefoy symbool voor de tijdloze charme van Bourgogne. Hun wijnen zijn een uitnodiging om de diepte, complexiteit en pure schoonheid van deze legendarische wijnregio te verkennen. Voor de ware wijnkenner is een ontdekking van Bouard-Bonnefoy een reis naar het hart van wat Bourgogne-wijnen zo onweerstaanbaar maakt.

Bekijk en bestel hier alle wijnen van de producent Domaine Bouard-Bonnefoy 

Even geduld a.u.b.