Welke top 10 witte druivenrassen zijn populair?

Op zoek naar de lekkerste wijnen?

Welke top 10 witte druivenrassen zijn populair?

woensdag 28 december 2022  |  Categorie: Wijnsoorten

Er zijn veel verschillende witte druivenrassen, dus het antwoord op de vraag welke de beste zijn, is grotendeels afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Hier zijn echter een paar witte druivenrassen die vaak als topkeuzes worden beschouwd:

  1. Chardonnay - Deze druif wordt vaak beschouwd als de koningin van de witte druiven. Het is een zeer veelzijdige druif die in veel verschillende stijlen van wijn wordt gebruikt, van droge en volle wijnen tot zoete dessertwijnen.

  2. Sauvignon Blanc - Deze druif is een populaire keuze voor droge witte wijnen, vooral in Frankrijk en Nieuw-Zeeland. De smaken en aroma's variëren van groene appel, limoen en grapefruit tot groene asperges, kruiden en grassen.

  3. Riesling - Een andere populaire druif voor droge witte wijnen. De druif is gevoelig voor terroir en kan in veel verschillende stijlen worden geproduceerd, van zeer droog tot zeer zoet. Riesling wijnen worden vaak geassocieerd met minerale tonen en een verfrissende zuurgraad.

  4. Pinot Grigio/Pinot Gris - Deze druif is een populaire keuze voor witte wijnen die in de zomer worden gedronken. Het heeft een lichte tot medium body en aroma's van perzik, peer, honing en citrus.

  5. Viognier - Deze druif wordt vaak gebruikt voor de productie van volle, rijke wijnen met aroma's van perzik, abrikoos, bloemen en specerijen.

  6. Gewürztraminer - Deze druif produceert wijnen met een sterk karakter, vaak met aroma's van rozen, lychee, abrikoos en kruiden.

  7. Moscato - Een populaire druif voor zoete, fruitige wijnen met aroma's van perzik, abrikoos en honing.

  8. Chenin Blanc - Deze druif wordt vaak gebruikt voor de productie van droge tot zoete wijnen met aroma's van appel, peer, perzik, honing en noten.

  9. Vermentino - een druif die zich leent voor het maken van droge wijnen met aroma's van citrus, groene appel, groene pruimen, basilicum en mineralen.

  10. Albarino - een druif die vooral wordt geproduceerd in Spanje en Portugal, heeft een frisse smaak en aroma's van groene appel, citrus, mineralen en een tintje van bloemige aroma's

Even geduld a.u.b.