Maurizio Garibaldi

Chili Chili - Maipo Valley

Maurizio Garibaldi

Aanstormend talent Maurizio Garibaldi mag dan geen Roodhemden aanvoeren, een revolutionair is hij wel, en nog met Italiaanse roots ook. In Chili, waar de massale productie van weinig onderscheidende supermarktwijnen nog altijd domineert, focust Maurizio zich op kleinschalige, ambachtelijke kwaliteitswijnen van unieke terroirs en opvallende druivenrassen.

Zijn liefde voor wijn heeft Maurizio niet van een vreemde. Zijn opa ontvluchtte Italië vlak na WOI. Hij arriveerde op zijn 16e in Valparaíso en in 1945 kocht hij een wijngaard in Colchagua Valley. Maurizio’s vader studeerde oenologie in Piemonte en maakte vervolgens met zijn vader wijn op hun familiewijngoed in Chili – totdat dat in 1972 werd onteigend. Hoewel Maurizio nooit de kans kreeg wijn te maken met zijn opa en vader, is de wijncultuur hem met de paplepel ingegoten. Als kind kreeg hij al wijn aangelengd met water te drinken. Maurizio studeerde architectuur, beeldhouwkunst, fotografie en landbouwkunde. Uiteindelijk vond hij in oenologie de perfecte synthese van zijn artistieke talent en zijn voorliefde voor natuur.

Na wereldwijd ervaring op te hebben gedaan, was zijn eerste experiment bij terugkeer een koelklimaat-Malbec gemaakt in de garage van een vriend, waarna vele interessante projecten volgden. Inmiddels maakt Maurizio een prachtige reeks elegante terroirwijnen. Stuk voor stuk kunstwerken, niet in de laatste plaats door de prachtige, door Garibaldi zelf ontworpen labels. Wij kunnen niet wachten tot deze rising star zijn eigen wijndomein start – maar dat is ongetwijfeld slechts een kwestie van tijd.

Herkomstgebied

Even geduld a.u.b.