Hoe wordt alcoholvrije wijn gemaakt?

Proef de smaak van wijn zonder de gevolgen

Hoe wordt alcoholvrije wijn gemaakt?

woensdag 11 januari 2023  |  Categorie: Wijn weetjes

Alcoholvrije wijn wordt steeds populairder in de afgelopen jaren vanwege de gezondheidsvoordelen en de gelijkenissen met traditionele wijn. Maar hoe wordt alcoholvrije wijn gemaakt zonder enige alcohol aanwezig? Hier legden we de ingewikkeldheden uit van het maken van een alcoholvrije, kwalitatief goede wijn die nog steeds alle smaken en genietbaarheid van gewone wijn heeft.

Alcoholvrije wijn wordt gemaakt door een proces van fermentatie en destillatie. Tijdens de fermentatie wordt suiker omgezet in alcohol en koolstofdioxide door gebruik te maken van gisten. Bij de productie van alcoholvrije wijn wordt echter een stap toegevoegd, genaamd de destillatie, waarbij de alcohol wordt verwijderd uit de wijn. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, zoals vacuümdestillatie en reverse osmose.

Alcoholvrije wijn kan dezelfde smaak en genietbaarheid van reguliere wijn repliceren zonder dat de kwaliteit wordt opgeofferd. De sleutel is om ervoor te zorgen dat het productieproces de essentiële elementen kan isoleren en deze behoudt in de alcoholvrije versie van het drankje. Op deze manier hoeven drinkers geen smaakpotentieel te missen dat gewoonlijk komt met een glas rode of witte wijn.

Onze website biedt een uitgebreide selectie van de beste alcoholvrije wijnen die er te vinden zijn. Of u nu op zoek bent naar een alcoholvrije rode wijn of een alcoholvrije witte wijn, wij hebben het allemaal. Onze collectie bevat wijnen van gerenommeerde wijnhuizen uit de hele wereld en van verschillende druivensoorten. Onze alcoholvrije wijnen zijn gemaakt met dezelfde zorg en aandacht als reguliere wijnen, zodat u zeker bent van de beste smaakervaring zonder het risico op alcoholgebruik.

Even geduld a.u.b.