Ontdek de beste wijnen om te combineren met Gorgonzola: van Barolo tot Sauternes

Gorgonzola, een rijke, romige en pittige Italiaanse kaas

Ontdek de beste wijnen om te combineren met Gorgonzola: van Barolo tot Sauternes

maandag 17 april 2023  |  Categorie: Wijn weetjes

Als je van plan bent om Gorgonzola te serveren als onderdeel van je maaltijd, kan het kiezen van de juiste wijn het verschil maken tussen een goede maaltijd en een geweldige maaltijd. Gorgonzola, een rijke, romige en pittige Italiaanse kaas, heeft een sterke smaak die een wijn vereist die ertegenop kan. Hier zijn enkele suggesties voor welke wijnen het beste passen bij Gorgonzola.

Een van de beste opties is een rode wijn zoals een Barolo, Nebbiolo of Amarone. Deze wijnen zijn vaak vol en complex van smaak en hebben een hoog tanninegehalte, wat de vetrijke Gorgonzola kan helpen neutraliseren en in evenwicht brengen. Het is ook een goede keuze als je Gorgonzola combineert met rood vlees, zoals biefstuk of lamskoteletten.

Een andere optie is om te kiezen voor een zoete dessertwijn, zoals een Sauternes, Port of Sherry. Deze wijnen hebben een hoog suikergehalte en een hoger alcoholpercentage, waardoor ze goed passen bij de pittige en zoute smaak van Gorgonzola. Ze zijn vooral een goede keuze als je Gorgonzola serveert als onderdeel van een kaasplankje als dessert.

Als je de voorkeur geeft aan witte wijn, dan is een volle en rijke Chardonnay een goede keuze. Deze wijn heeft vaak tonen van boter en vanille, wat goed past bij de romige smaak van Gorgonzola. Een andere optie is om te kiezen voor een zoete witte wijn, zoals een Gewürztraminer of een Riesling Spätlese. Deze wijnen hebben een hoog suikergehalte en een lager alcoholpercentage, wat een mooi contrast vormt met de sterke smaak van de kaas.

Het kiezen van de juiste wijn bij Gorgonzola kan een uitdaging zijn, maar met deze suggesties kun je de perfecte combinatie vinden om van je maaltijd te genieten. Probeer verschillende opties uit en ontdek welke wijn jouw favoriet is. Vergeet niet om te genieten van het eten en de wijn!

Even geduld a.u.b.