Hoeveel calorieën zitten er in wijn?

Onthul de waarheid achter de hoeveelheid calorieën in wijn: van droge witte wijn tot volle rode wijn

Hoeveel calorieën zitten er in wijn?

dinsdag 20 december 2022  |  Categorie: Wijn weetjes

Wijn is een populaire drank die vaak wordt gedronken tijdens feestelijke gelegenheden of tijdens het eten. Veel mensen weten echter niet precies hoeveel calorieën er in wijn zitten. De hoeveelheid calorieën in wijn varieert afhankelijk van de soort wijn en de hoeveelheid die wordt gedronken.

Een gemiddelde glas wijn (150 ml) bevat ongeveer 123 calorieën. Een glas rode wijn bevat iets meer calorieën dan een glas witte wijn of rosé wijn. Dit komt omdat rode wijn vaak een hoger alcoholgehalte heeft.

Het is belangrijk om te onthouden dat de calorieën in wijn komen van de alcohol en suiker die erin zit, dus hoe hoger het alcoholgehalte en de hoeveelheid suiker, hoe meer calorieën erin zitten. Dus een wijn met een lager alcoholgehalte en suiker bevatten minder calorieën dan een wijn met een hoger alcoholgehalte en suiker.

Het is ook belangrijk om te weten dat de calorieën in wijn zich opstapelen, dus wanneer u meerdere glazen wijn drinkt, kunt u snel veel calorieën binnenkrijgen. Als u op uw calorie-inname wilt letten, is het een goed idee om de hoeveelheid wijn die u drinkt te beperken en te kiezen voor wijnen met een lager alcoholgehalte en suikergehalte.

Het aantal calorieën in wijn varieert afhankelijk van het type wijn dat je drinkt. Wijnen met een hogere hoeveelheid restsuikers, zoals zoete wijnen, bevatten meer calorieën dan droge wijnen. Sommige volle rode wijnen, zoals Primitivo of Negroamaro, die worden gemaakt van rijpe druiven, bevatten veel suikers die zich kunnen omzetten in calorieën. Dit geldt ook voor rode wijn in het algemeen, deze bevatten meer suiker en calorieën dan droge witte wijn. Houd dus rekening met de hoeveelheid suiker als je calorieën wilt beperken.

In samenvatting, wijn bevat calorieën die komen van de alcohol en suiker die erin zit. Hoe hoger het alcoholgehalte en de hoeveelheid suiker, hoe meer calorieën erin zitten. Een glas wijn bevat ongeveer 123 calorieën. Het is belangrijk om op te letten hoeveel wijn u drinkt om uw calorie-inname onder controle te houden.

Even geduld a.u.b.