Feestelijk genieten op Koningsdag

Ontdek welke wijn perfect past bij deze dag!

Feestelijk genieten op Koningsdag

donderdag 20 april 2023  |  Categorie: Wijn weetjes

Koningsdag is een belangrijke feestdag in Nederland, waarbij veel mensen samenkomen om te vieren. Bij zo'n feestelijke gelegenheid past natuurlijk ook een heerlijk glas wijn. Maar welke wijn past het beste bij Koningsdag?

Een populaire keuze voor Koningsdag is oranjewijn. Oranjewijn, ook wel bekend als orange wine, is een witte wijn die op een speciale manier wordt gemaakt. Tijdens het productieproces blijven de schillen van de druiven in contact met het sap, waardoor de wijn een oranje kleur krijgt en een unieke smaak ontwikkelt. Oranjewijn past perfect bij de kleuren van de Nederlandse vlag en is daarom een geweldige keuze voor Koningsdag.

Een andere populaire keuze voor Koningsdag is mousserende wijn, zoals champagne of prosecco. Mousserende wijnen zijn perfect voor het vieren van speciale gelegenheden en hun bubbels zorgen voor een feestelijk gevoel. Een glas mousserende wijn is daarom een geweldige manier om de feestelijke sfeer van Koningsdag te verhogen.

Als je liever rode wijn drinkt, is een Pinot Noir een goede keuze. Pinot Noir is een lichte rode wijn die goed past bij een warme, zomerse dag. Het heeft zachte tannines en een fruitige smaak die goed past bij een breed scala aan gerechten en snacks die vaak worden gegeten tijdens Koningsdag-feesten.

Kortom, er zijn veel verschillende wijnen die goed passen bij Koningsdag. Of je nu kiest voor oranjewijn, mousserende wijn of rode wijn, zorg ervoor dat je een wijn kiest die past bij jouw persoonlijke smaak en de sfeer van de dag. Op die manier kun je samen met vrienden en familie genieten van een heerlijk glas wijn terwijl je de verjaardag van de Koning viert.

Even geduld a.u.b.