Ontdek de rijke geschiedenis van wijn

Van oude Mesopotamië tot moderne wijnproducerende landen

Ontdek de rijke geschiedenis van wijn

woensdag 07 december 2022  |  Categorie: Wijn weetjes

Wijn is een oud drankje dat al duizenden jaren wordt geproduceerd en gedronken over de hele wereld. De herkomst van wijn kan worden teruggevoerd naar het oude Mesopotamië, waar wijn al in 6000 v.Chr. werd gemaakt. Wijn wordt gemaakt door druiven te persen en het sap te laten gisten.

De eerste grote wijnregio's ontstonden in het Midden-Oosten, waaronder Iran, Georgië en Armenië. Vanuit deze regio's werd wijn geïntroduceerd in Europa door de Grieken en Romeinen.

In Europa groeide wijnproduktie en -consumptie in de loop van de geschiedenis. Franse wijngebieden zoals Bordeaux en Bourgogne werden bekend om hun hoogwaardige wijnen. Andere bekende Europese wijnproducerende landen zijn Italië, Spanje, Portugal en Duitsland.

De wijnproductie heeft zich ook verspreid naar andere delen van de wereld, zoals Zuid-Afrika, Australië, Chili, en Argentinië, Nieuw-Zeeland, Californië in de VS, etc. Elk land heeft zijn eigen unieke kenmerken waardoor de smaken van de wijn uniek is.

In de moderne tijd, is de productie en consumptie van wijn sterk toegenomen en het is tegenwoordig een belangrijke industrie over de hele wereld. Wijn maakt nu deel uit van de cultuur en traditie van veel landen en wordt vaak gedronken ter ondersteuning van maaltijden en gelegenheden.

Even geduld a.u.b.