Producten per pagina:

Sorteer op:

-
-
-
Snel kiezen
Zoek op prijs
Zoek op kleur
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op producent
Zoek op smaak
Zoek op druivenras
Zoek op dranksoort

Bulgarije

Bulgarije ligt in Zuidoost-Europa en heeft een lange wijnbouwgeschiedenis, die teruggaat tot de Thraciërs. Bulgaarse wijnen werden echter pas voor het eerst op grote schaal naar Noordwest-Europa geëxporteerd tijdens de periode van het socialisme. De wijnen werden in die tijd gemaakt door staatsbedrijven. Na de omwenteling van 1990 raakte de Bulgaarse wijnbouw in een zware crisis. Dankzij particulier initiatief en buitenlandse investeringen worden er inmiddels op diverse plaatsen heel goede wijnen gemaakt.

Omstandigheden als klimaat en bodem zijn gunstig in Bulgarije. Het zwaartepunt van de Bulgaarse wijnbouw ligt in de Donauvlakte in het noorden en in de regio aan de Zwarte Zee. Naast internationale druivenrassen kent Bulgarije ook veel rassen die eigen zijn aan Oost-Europa, zoals de blauwe gamza, pamid, mavrud en melnik, en de witte dimiat en rkatseteli.


1

Domaine Bessa Valley Petit Enira 2014

Wijn uit Bulgarije - Bessa Valley

Bulgaarse rode wijn met de geur van bramen en bessen. De smaak zet vol en zacht in en eindigt evenwichtig, met een kruidige en fruitige afdronk. Volle wijn, prima bij licht gekruide schotels van vlees of wild.

Normale prijs € 10,90

Vanaf 12 flessen € 10,00 per fles

2

Domaine Bessa Valley Enira 2014

Wijn uit Bulgarije - Bessa Valley

Aromatische Bulgaarse rode wijn met de geur van kruiden, specerijen, rijp rood fruit en licht eikenhout. De smaak is vol en zacht. Goed te combineren met kruidige vleesgerechten of harde kazen.

Normale prijs € 12,95

Vanaf 12 flessen € 11,90 per fles

Even geduld a.u.b.