Cinsault is een oud mediterrane blauwe druivenras. De druif wordt geteeld in de Languedoc, Roussillon, Provence en in de zuidelijke Rhône.
De druif voelt zich het beste in een droog klimaat en steen- en kleibodems. Wijnen gemaakt van de Cinsault druiven worden vaak in blends gebruikt met andere druivenrassen als de Grenache, Syrah, en de Cabernet Sauvignon. De druif levert lichte en fruitige wijnen met een zachte kleur. De Cinsault druif is vooral geschikt om lichte rosé wijnen van te maken.
Verleidelijke, intens fruitige en soepele rode wijn met een verfijnde geur van rode bes, framboos, kers en specerijen. Lichtvoetige, sappige stijl met puur rood fruit, evenwichtige frisheid en fijne tannines.
Licht gerijpte rode wijn met een subtiele geur van kers, pruim, vijg, kruidnagel en bosgrond. Elegant en heerlijk sappig met soepele tannines en een evenwichtige frisheid. De finale is kruidig met tonen van laurier, tijm en toast. Fraai om zo van te genieten, of te drinken bij tajine met kip, aubergine en olijven, of lamsbout met Provençaalse kruiden.
Licht gerijpte rode wijn met een subtiele geur van kers, pruim, vijg, kruidnagel en bosgrond. Elegant en heerlijk sappig met soepele tannines en een evenwichtige frisheid. De finale is kruidig met tonen van laurier, tijm en toast. Fraai om zo van te genieten, of te drinken bij tajine met kip, aubergine en olijven, of lamsbout met Provençaalse kruiden.