Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op druivenras
Zoek op land
Zoek op prijs

Skal-gecertificeerd
betrouwbaar biologisch

  • bewezen biologische wijnen
  • met herkenbaar keurmerk
  • jaarlijkse inspectie voor certificatie
  • meer dan 100 biowijnen in ons assortiment

Voor de bewuste consument worden biologisch geproduceerde producten steeds belangrijker. Ook in de wijnwereld is er steeds meer aandacht voor een biologische werkwijze. Om de markt transparant te houden, is een certificering verplicht voor ieder bedrijf in Europa dat met biologische producten werkt. Daarom is Les Généreux, de wijninkooporganisatie waarvan wij mede-eigenaar zijn, Skal-gecertificeerd.

Wat is Skal?

Skal Biocontrole is een onafhankelijk orgaan dat in opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit toeziet op de betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland. Dat kan, omdat deze wettelijk gedefinieerd zijn. Hieruit volgt dat te controleren valt of producten aan de voorwaarden hebben voldaan om biologisch te mogen heten. Een dergelijke controle doet Skal dan ook op jaarlijkse basis bij gecertificeerde bedrijven. Aldus houdt Skal de biologische markt transparant en betrouwbaar.

Een herkenbaar keurmerk

Skal - Europees biologisch keurmerkHet welbekende, hiernaast afgebeelde keurmerk wordt gebruikt om aan te geven dat een product aan de officiële eisen voldoet om als biologische te mogen worden bestempeld. Het mag uitsluitend op officieel gecertificeerde producten én door officieel gecertificeerde bedrijven gebruikt worden. Zodoende kunt u er als wijndrinker van op aan dat onze biologische wijnen ook daadwerkelijk biologisch geproduceerd zijn.

Biowijnen in ons assortiment

Wij zijn overtuigd van het belang van een ruim biologisch wijnaanbod. Momenteel telt ons assortiment meer dan 100 biologische wijnen. Op onze website herkent u biologische wijnen gemakkelijk aan het volgende symbool: Biologisch.
Ook kunt u eenvoudig zoeken op biologische wijnen, door het criterium biologisch te selecteren.

Even geduld a.u.b.