Snel kiezen
Zoek op prijs
Zoek op kleur
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op producent
Zoek op dranksoort
Zoek op smaak
Zoek op druivenras
Zoek op beoordeling
Lekkere wijn recepten

Tahoe met zwarte peper

Recept voor vier personen
Smakelijk vegetarische variant op de pepersteak naar een recept van Yotam Ottolenghi.

Ingrediënten:

  • 800 g stevige tahoe
  • plantaardige olie om in te bakken / frituren
  • 1 – 2 eetl maïzena
  • 150 g boter
  • 350 g sjalotjes in dunne ringen
  • 1 rode peper, in dunne ringen
  • 12 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 eetl gember, fijngesneden
  • 3 eetl oestersaus
  • 3 eetl sojasaus
  • 1 eetl suiker
  • 5 eetl grof geplette zwarte peper
  • 8 kleine bosuitjes of lente-ui, in stukjes gesneden

Bereiding:

  1. Giet een laagje olie van 5 mm in een koekenpan of wok en verhit de olie op middelhoog tot hoog vuur. Snijd de tahoe in blokken van ongeveer 2 bij 3 cm. Wentel ze door de maïzena en schud het teveel er af. Bak ze -eventueel in meerdere porties- in de hete olie al omscheppend tot ze rondom goudbruin zijn en een knapperig korstje hebben. Laat de tahoe op keukenpapier uitlekken.
  2. Giet de olie uit de pan en schraap de aanbaksels van de bodem. Laat de boter in de pan smelten. Voeg sjalotten, chilipeper, knoflook en gember toe en bak ze, af en toe omscheppend, 15 minuten op laag vuur tot alles gaar is.
  3. Roer er de dan de sojasaus, oestersaus en suiker doorheen. Voeg ook de geplette zwarte peper toe.
  4. Doe de tahoe terug in de pan en verwarm. Roer er tenslotte de gesneden bosui door. Serveer met rijst of noodles.  
  Recept downloaden

1

Tenuta de Angelis Rosso Piceno Superiore 2016

Wijn uit Italië - De Marken

Bijzondere Italiaanse rode wijn van voornamelijk montepulcianodruiven. Kruidig en pittig van geur en vol en krachtig van smaak. Perfect te combineren met kruidige pasta of gegrild vlees.

9,40

Vanaf 12 flessen 8,65 per fles

Vandaag besteld, dinsdag in huis

Even geduld a.u.b.