Snel kiezen
Zoek op prijs
Zoek op kleur
Zoek op land
Zoek op druivenras
Zoek op herkomstgebied
Zoek op producent
Zoek op dranksoort
Zoek op smaakprofiel
Zoek op flesinhoud
Lekkere wijn recepten

Orecchiette met gehaktballetjes en kikkererwten

Bereidingstijd: ca. 30 min.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g salsicce Italiaanse gekruide worstjes
  • 2 el + extra olijfolie
  • 400 g orecchiette
  • zout en peper
  • 1 rode ui in ringen
  • 400 g kikkererwten blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 400 g gepelde tomaten blik
  • 1 flinke bos basilicum de blaadjes geplukt
  • 50 g walnoten geroosterd

 

Bereiding:

  1. Druk het vlees van de worstjes in kleine balletjes uit het vel. Rol de balletjes eventueel nog een beetje rond tussen je handpalmen. Verhit de olijfolie in een pan en bak er de gehaktballetjes op hoog vuur ca. 5 minuten rondom bruin in. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout.
  2. Voeg de ui en de kikkererwten toe aan de gehaktballetjes en fruit ca. 2 minuten mee. Zet het vuur laag en voeg de gepelde tomaten toe. Druk de tomaten met een houten lepel stuk. Scheur de basilicumblaadjes grof en voeg ze toe aan de saus. Laat op laag vuur ca. 10 minuten rustig pruttelen. Giet de gekookte pasta af en voeg hem, eventueel met een scheutje kookwater, toe aan de saus. Meng goed door en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over borden en schenk er nog wat lekkere olijfolie over. Maak af met de geroosterde walnoten.

Per portie: ca. 821 kcal
35 g eiwit | 34 g vet | 88 g koolhydraten
 

Bronvermelding: Foodies Magazine
  Recept downloaden

Cantine Due Palme Negroamaro del Salento Domiziano Collezione Privata 2021

Prachtige, volrode wijn. In de geur aroma's van rijp donker fruit, kruidigheid en luxe eikenhout. De smaak zet vol en zijdezacht in en heeft een lange finale. Combineert goed met kruidige gerechten zoals stoofschotels maar is ook als begeleider van een stukje kaas of worst heel geschikt.

Wietze Snaak

Aanbeveling van onze wijnadviseur Wietze Snaak

"Mr. Negroamaro noemen sommige collega's in de wijnwereld mij. Waarom? Omdat ik de negroamaro (boven de merlot) de meest benaderbare druif noem..." Lees meer

Perswijn
2019
Perswijn: 4 sterren

Kersen en bosbessen, open, fruitig, lichtvoetig en sappig, mild, niet te zoet

8,95

Vanaf 12 flessen 8,20 per fles

Vandaag besteld, dinsdag in huis

Even geduld a.u.b.