Snel kiezen
Zoek op prijs
Zoek op kleur
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op producent
Zoek op dranksoort
Zoek op smaak
Zoek op druivenras
Lekkere wijn recepten

Romige pasta met citroen, peterselie en pijnboompitten

Hoofdgerecht: 4 personen Bereiding: ca. 25 minuten

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout
  • 75 gram pijnboompitten
  • 300 gram verse pasta
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie (geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas)

Bereiden

  • Was de schil van de citroen goed schoon. Rasp de schil eraf en pers de citroen. 
  • Pel en snipper sjalot en knoflook
  • Verhit de olie in een wok en bak op laag vuur sjalot, knoflook en pijnboompitten ca. 5 minuten.
  • Breng intussen een grote pan met water en wat zout aan de kook.
  • Kook de pasta in 3 à 5 minuten beetgaar en giet af.
  • Roer de helft van de citroenschil en alle crème fraîche door het sjalotmengsel als de sjalot glazig is. 
  • Breng de saus op smaak met citroensap en versgemalen peper.
  • Schep de pasta en de peterselie door de saus.
  • Breng op smaak met nog wat citroenrasp, een beetje citroensap, peper en zout. 
  • Serveer direct. Geef er eventueel geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas bij.

Wijn-spijs: Monte del Frá Custoza, Ca del Magro
Deze smeuïge pasta is door de room en kaas zacht en tamelijk vullend, maar komt door de citroen en peterselie ook vief, fris en licht over. Die combinatie van rond, rijp en fris zit ook in deze Ca del Magro, een geurige, fruitige witte wijn met aroma’s van bloemen en abrikoos en een opwekkende afdronk. Ook lekker bij kip.

  Recept downloaden

1

Monte del Frà Custoza Superiore Cà del Magro 2017

Wijn uit Italië - Veneto

Geweldige wijn. Bloemen, noten, gele pruimen, toast, boter. Dik, rijp en weelderig met een fraai tegenwicht van levendige zuren.

€ 10,60 per fles

Voor 18:00 besteld, morgen in huis

Even geduld a.u.b.